avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna - angajat nou
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna - angajat nou

Buna ziua! Am o mica nelamurire in ceea ce priveste CO. M-am angajat pe data de 14.11.2016. In CIM scrie clar la concediu ca durata acestuia (CO) este de 21 de zile lucratoare. Insa multi colegi de munca imi spun ca nu imi pot lua concediu avand in vedere ca nu am nici macar o luna de la angajare si ca NU ni se da concediu pe data de 25 decembrie si 1 ianuarie. As vrea sa stiu daca este ceva normal ceea ce mi s-a spus. Si daca as putea beneficia de concediu macar 7 zile in luna decembrie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:09, 27 Noiembrie 2016
Dupa calculele mele, pana la sfarsitul anului aveti dreptul la 2.78 zile de concediu (deci aproape 3 zile), iar in ceea ce priveste zilele de sarbatoare legala, daca veti lucra in acele zile, angajatorul este obligat sa va acorde zile libere alta data/sa le compenseze in bani, daca nu va poate acorda liberele.

Conform codului muncii efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari, adica nu dvs. stabiliti unilateral cand doriti sa va luati concediul, ci doar impreuna cu angajatorul. Cu toate acestea, regula este efectuarea concediului de odihna in fiecare an, doar prin exceptie acesta efectuandu-se anul urmator.
Codul Muncii nu mai reglementeaza acordarea CO dupa desfasurarea unei anumite perioade de timp lucrate.

Asadar, acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp, insa CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna retierika retierika Are dreptul un salariat angajat in luna iulie 2013,să beneficieze de concediu de odihnă , până în decembrie 2013 ? E adevărat că trebuie să ai 11 ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna inay inay Angajatorul meu nu a facut programarile pt concediul de odihna dar, am implinit un an ne intrerupt de munca. Am dreptul la concediu de odihna sau nu. (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Marton Marton angajatorul are dreptul (obligatia) sa ma trimite la concediu de odihna pe o perioada de 10 zile? (vezi toată discuția)