Avand in vedere situatia prezentata de d-voastra, eu va sugerez sa apelati totusi la un avocat care sa va reprezinte interesele in cursul procesului pe care, cred, ar trebui sa-l promovati pentru iesirea din indiviziune.
Am si eu o problema identica cu a doamnei Gertrud, cu diferenta ca intre noi, toti proprietarii, exista intelegere.
Noi, cinci proprietari, am primit pe baza legii 247/2005, un teren , autor fiind unchiul sotului meu.In functie de gradul de rudenie, o persoana detine cea mai mare parte a acestei proprietati, trei dintre noi cate o mica portiune egala, ultima persoana o foarte mica suprafata. Proprietarul majoritar doreste ca in aceasta toamna sa facem iesirea din indiviziune, ca sa aiba drepturi depline, fara sa mai ceara acordul nostru pentru tot ceea ce ar vrea sa faca. El este inginer, specializarea pomicultura si cred ca vrea sa faca o plantatie de pomi fructiferi.
Ne-a propus iesirea din indiviziune prin actiune judecatoreasca, afirmand ca este mai ieftina decat cea notariala.
As vrea sa stiu cateva lucruri:
-e bine sa procedam asa? ce plati trebuie facute in acest caz?el spune ca nu trebuie avocat
-trebuie sa facem cadastru si intabulare pentru tot terenul, in comun,inainte de depunerea actiunii, ca sa aratam care este obiectul "de impartit" sau in timpul procesului va fi necesara o expertiza judiciara care sa arate, pe planul terenului, felul cum dorim sa-l impartim intre noi ( e un teren liber in prezent , cred ca sunt doar niste pomi)
-hotararea va cuprinde un text de genul: X detine 90%, Y detine 2%, etc. din teren sau va preciza parcelele care revin fiecaruia conform expertizei
-cand hotararea va fi transcrisa, fiecare dintre noi isi va face separat dosar cadastral si intabulare
-in final,pot sa i-l las in folosinta proprietarului majoritar si cum
Va multumesc mult pentru ca aveti rabdare sa cititi povestea mea si sa ma ajutati.Ideea e ca trebuie sa strang din timp banii necesari.