Pe un teren in Bucuresti in suprafata de 225mp si 12m deschidere..aflat in indiviziune exista 2 cladiri, una este detinuta in propietate de mine iar cea de a doua este in litigiu neavand propietar..este si revendicata cu legea 10. din anul 2002,si este nelocuita..degradata.. si nu se stie peste cati ani se va clarifica...In cadrul terenului de 225mp eu detin cu titlu de propietate o suprafata de 145mp fiind in indiviziune cu cealalta parte de teren de 80mp ,care nu are inca un propietar.In aceasta situatie se poate face cadastru si inscrierea in cf. pentru propietatea mea.si cum ??deoarece doresc sa vand propietatea mea ,ca nu mai fac fata cheltuielilor de intrtinere fiind pensionar.Multumesc pt. ajutor.
Este necesar initial sa formulati actiune pentru iesire din indiviziune
Ulterior obtinerii hotararii irevocabile aveti dreptul sa o notati la OCPI
Din momentul in care detineti documente care atesta calitatea dvs de proprietar asupra terenului-notate la OCPI,aveti dreptul sa dispuneti de acesta dupa bunul plac,respectiv al instraina
Terenul care sunt in indiviziune in prezent nu are propietar..atunci impotriva cui indrept actiunea...?pentru a iesi din indiviziune ..asta este problema..
Terenul fiind revendicat pe Legea 10, este probabil sa apartina primariei. Astfel in cazul in care solicitati iesirea din indiviziune trebuie sa va judecati cu primaria, in calitate de parat.Prealabil, sau dupa introducerea cererii, in baza unui certificat de grefa, faceti demersuri la primarie pentru a a afla situatia juridica/cine detine terenul in prezent.
Problema este ca nici primaria nu este propietarul terenului aflat in indiviziune cu mine, deoarece nu s-a facut revenirea la situatia anterioara intru-un proces de acum 10 ani.Dar chiar nu se poate face cadastru si intabulare la un teren aflat in indiviziune si fiind mai mic de 150mp..?