avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ingrijirea copilului astmatic. Revenirea in CCC.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ingrijirea copilului astmatic. Revenirea in CCC.

Buna seara.Doresc sa stiu in ce masura pot revenii la CCC daca am un copil in varsta de 3 ani si 3 luni.Copilul e astmatic. M-am reintors in campul muncii cand copilul avea 2 ani. Mai pot beneficia de vreo indemnizatie pt cresterea copilului sau alt fel de indemnizatie ??? As vrea sa stau cu el acasa. Eu lucrez in sanatate, in ture, ma internez destul de des cu el si sunt surmenata. Nu stiu incotro sa o apuc. Va rog, sfatuiti-ma.
Multumesc anticipat pt raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:58, 27 Noiembrie 2016
Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani (art. 26 alin. 1 din OUG nr. 158/2005).

Art. 27 alin.1 din OUG nr.158/2005 prevede că, beneficiază de indemnizaţia pentru îngrijirea copilului bolnav, opţional, unul dintre părinţi, dacă solicitantul îndeplineşte condiţiile de stagiu de cotizare prevăzute la art. 7.

Potrivit art. 7 din OUG nr. 158/2005, stagiul minim de cotizare pentru acordarea concediului medical şi a indemnizaţiei pentru îngrijirea copilului bolnav este de o lună realizată în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ingrijire copil bonlav cu varsta peste 7 ani Carmen1981 Carmen1981 Buna ziua, nu stiu daca s-a mai pus aceasta intrebare. Daca da imi cer scuze :) In cazul in care ai custodie exclusiva (tatal lipseste din viata ... (vezi toată discuția)
Concediu medical ingrijire copil monica.daliu monica.daliu Buna ziua, Am 2 copii, unul de 4 ani si unul de 2. In ultimul an am beneficiat de 11 zile concediu medical, din care 6 pentru ingrijirea unuia dintre copii. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Gabytza13 Gabytza13 Buna ziua,am si eu doua fetițe care sunt bolnave (scarlatina) si am fost la medicul de familie pentru a-mi acorda concediu medical pentru ingrijire copil ... (vezi toată discuția)