avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical ingrijire copil bonlav cu varsta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical ingrijire copil bonlav cu varsta peste 7 ani

Buna ziua,
nu stiu daca s-a mai pus aceasta intrebare. Daca da imi cer scuze :) In cazul in care ai custodie exclusiva (tatal lipseste din viata copilului), exista vreo lege prin care sa se acorde CM pentru mama atunci cand copilul este bolnav (are febra mare si nu poate merge la scoala sau la afterschool? Mentionez ca sunt mama unui baietel de 7 ani si jumatate , lucrez si am custodie exclusiva. Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:07, 4 Noiembrie 2019
Oug 158/2005- concediul medical pentru îngrijirea copilului bolnav
OUG 158/2005
art. 26
(1) Asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 7 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecțiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani.
(1^1) În cazul copilului cu afecțiuni grave, asigurații au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 16 ani.

..
Art. 27
(1) Beneficiază de indemnizația pentru îngrijirea copilului bolnav, opțional, unul dintre părinți, dacă solicitantul îndeplinește condițiile de stagiu de cotizare prevăzute la art. 7.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical ingrijire copil monica.daliu monica.daliu Buna ziua, Am 2 copii, unul de 4 ani si unul de 2. In ultimul an am beneficiat de 11 zile concediu medical, din care 6 pentru ingrijirea unuia dintre copii. ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav de otita vasilicasavoiu vasilicasavoiu Salut! Baietelul meu are 3 ani si 4 luni si s-a imbolnavit de la camin de otita .Medicul de familie mi-a zis ca nu-mi poate da concediu medical pentru ca nu ... (vezi toată discuția)
Ingrijirea copilului astmatic. revenirea in ccc. ancafizesan ancafizesan Buna seara.Doresc sa stiu in ce masura pot revenii la CCC daca am un copil in varsta de 3 ani si 3 luni.Copilul e astmatic. M-am reintors in campul muncii cand ... (vezi toată discuția)