avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului

Lucrez intr-o firma de aproape 5 ani de zile. Nu am primit salariul de 3 luni de zile si nici nu ii intereseaza de soarta angajatilor. Eu una as vrea sa plec si as vrea sa beneficiez de somaj. Dar ei nu vor sa imi acorde spun ca daca vreau sa imi dau demisia si cand o sa aibe ei chef o sa primesc si bani din urma
Ce imi sugerati sa fac?
Cel mai recent răspuns: machiavelli , utilizator 12:39, 2 Martie 2010
1. Faceti o sesizare la ITM. Se va face o verificare si veti primi un raspuns in scris. ITM nu poate obliga pe angajator sa va dea banii dar raspunsul primit il veti putea folosi in instanta.
2. Dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
3. Nu semnati nici demisia nici alta cerere de incetare a contractului individual de munca.
4. Nu stiu de ce angajatorii sunt asa de nesimtiti pentru ca indemnizatia de somaj o plateste statul nu ei.
1. Petitie la ITM
2. Actiune in instanta pentru obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale
Ca si colegii mei, va sfatuiesc sa sesizati ITM pentru verificarea legalitatii contractului dvs. de munca;
Actiune in instanta pentru plata drepturilor salariale si a celorlalte drepturi de asigurari sociale.
Ei nu vor sa va dea drumul sa plecati deoarece nu v-au achitat CAS-ul, CASS-ul si platile la bugetul asigurarilor pentru somaj.
Sa nu va dati demisia sau sa cereti incetarea raporturilor de munca prin acordul partilor deoarece nu mai aveti dreptul la indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
ContSters91450, utilizator
:offtopic:
ioanseria:
Ati modificat la timp greseala!
Voiam sa va spun ca nu era nici o paguba daca nu au virat contributiile la bufet.
Sesizati ITM-ul, si rugati sa se faca si o adresa catre Directia Generala a Finantelor Publice (sau daca nu mergeti dvs. si faceti sesizare) intrucut fapta de a retine si nu vira in totalitate impozitele si contributiile cu retinere la sursa aferente salariilor constituie contraventie .
[ link extern ]
(art.219, alin.1, lit. p.)

Alte discuții în legătură

Plata drepturi salariale ContSters197649 ContSters197649 Sunt angajata la o firma care are probleme financiare si nu am luat salariul pe 2 luni, inclusiv bonurile de masa pt care mi sa retinut (dovada) pe fluturasul ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca datorita neplatilor salariale machiavelli machiavelli Buna ziua, De ceva vreme ma confrunt cu o mare problema, firma la care lucrez nu mi-a platit salariul (toti angajatii sunt in situatia mea) (se fac 3 luni de ... (vezi toată discuția)
Somaj-ce pot face pt a mi se respecta drepturile -Valy- -Valy- Lucrez la acesta firma de aprox. doi ani si jumatate. In acest an nr angajatilor a scazut drastic, numai in ultimele doua luni in jur de zece pers au fost date ... (vezi toată discuția)