avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea Contractului de munca datorita neplatilor ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea Contractului de munca datorita neplatilor salariale

Buna ziua,
De ceva vreme ma confrunt cu o mare problema, firma la care lucrez nu mi-a platit salariul (toti angajatii sunt in situatia mea) (se fac 3 luni de cand nu am mai primit salariul + bonurile de masa cuvenite). Totusi firma nu vrea sa restructureze posturile astfel incat sa putem beneficia de indemnizatia de somaj, si prin diverse mijloace, (acuze verbale de infedilitate, furt, etc) incearca sa ne forteze sa ne dam demisia. Stiu ca in momentul in care imi voi da demisia nu pot beneficia de indemnizatia de somaj. Cum pot sa-mi inchei contractul de munca, beneficiind totusi de Somaj, si totodata sa-mi recuperez drepturile salariale cuvenite + cateva salarii compensatorii (tinand cont de aportul adus de mine in cadrul firmei si daune pentru prejudiciul adus)?
Precizez, ca am intentat proces la Judecatorie pentru recuperarea salariilor, dar numai pe prima luna, pt celelalte doua inca nu am deschis inca proces.
In special ma intereseaza sa stiu cum imi pot incheia contractul de munca, fara a-mi da demisia, invocand neplata salariilor
Astept un sfat din partea dvs.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: machiavelli , utilizator 13:41, 1 Martie 2010
in cazul dv. sesizati ITM-ul local si formulati o actiune in instanta, Tribunal, in vederea recuperarii salriilor restante.demisia nu va da dreptul la somaj, chiar daca situatia reala este cea aratata.
am sesizat ITM-ul, am deschis actiune in instanta, dar numai pentru prima luna. Noi vrem sa plecam din cadrul firmei, sa ne recuperam drepturile salariale (salariile cuvenite + drepturi compensatorii) si totodata sa putem beneficia de indemnizatia de somaj. Angajatorul nu vrea sa ne lase sa plecam, decat cu Demisie, ceea ce nu este corect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata salariului Ali06 Ali06 Lucrez intr-o firma de aproape 5 ani de zile. Nu am primit salariul de 3 luni de zile si nici nu ii intereseaza de soarta angajatilor. Eu una as vrea sa plec ... (vezi toată discuția)
Restructurare post 3l3na 3l3na buna ziua, lucrea de un an, iar momentan din cauze economice postul pe care lucrez (secretara)a fost restructurat. stiu caam dreptul la un salar ... (vezi toată discuția)
Demisia "obligatorie" alexandra1234 alexandra1234 va rog sa ma ajutati sa gasesc solutia problemei mele. lucrez la un magazin care va fi vandut unui turc, iar actualul patron ne va obliga sa ne dam demisia si ... (vezi toată discuția)