avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisia \"obligatorie\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisia "obligatorie"

va rog sa ma ajutati sa gasesc solutia problemei mele. lucrez la un magazin care va fi vandut unui turc, iar actualul patron ne va obliga sa ne dam demisia si din cate stiu nu voi putea primi somaj. asa ca m-am gandit sa fac o cerere ca si cum postul se va restructura in urma achizitiei magazinului de o alta persoana, si in care sa specific ca nu am nici o datorie materiala fata de angajator (specific ca eu am un laptop cumparat de firma dar pe care vreau sa il opresc pt ca nu mi-am primit salariul de 2 luni). cererea aceasta sau declaratia, nu stiu cum i se spune, va fi semnata de administratorul firmei. vreau sa stiu daca e ok ceea ce vreau sa fac si daca se vor respecta cele mentionate in cerere.va rog sa imi dati un sfat
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 09:49, 24 Mai 2010
alexandra1234 a scris:

actualul patron ne va obliga sa ne dam demisia si din cate stiu nu voi putea primi somaj.


1.in ceea ce priveste locul de munca - ar trebui DOAR sa astepti, sa vezi ce se intampla. IN NICI UN CAZ, nu recomand cererea de demisie.
2.in ceea ce priveste laptopul...prin negociere cu viitorul patron...se poate rezolva.
Trebuie sa asteptati ca initiativa concedierii sa vina din partea angajatorului, altfel nu beneficiati de ajutor de somaj.
In ce priveste drepturile salariale, trebuie sa faceti o sesizare ITM si apoi actiune in instanta pentru recuperare drepturi salariale.Retinerea laptopului in compensatie cu salariile nu este legala si puteti avea probleme de natura penala.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reorganizare judiciara-revenire din cic-unde? cristina75 cristina75 Ce este REORGANIZAREA JUDICIARA a unei firme? Care sunt efectele ei privind CIM? Revin cu situatia mea: sunt in CIC pana in 21 feb. 2009. Am aflat de ... (vezi toată discuția)
Patroni care constrang angajatii bucurescu bucurescu buna ziua problema mea este ca in firma unde lucrez, patronul vrea sa scape de 3 angajati printre care si eu ma numar...pe anumite motive fara vreun ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa cic anca13 anca13 Buna ziua Va retin atentia cu o intrebare: anul acesta, in iulie, copilul meu implineste 2 ani. Eu as dori ca sa mai stau inca 1 an acasa cu el si m-am gandit ... (vezi toată discuția)