avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... patroni care constrang angajatii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

patroni care constrang angajatii

buna ziua
problema mea este ca in firma unde lucrez, patronul vrea sa scape de 3 angajati printre care si eu ma numar...pe anumite motive fara vreun temei...in fine omul vrea sa-si aduca 2 nepoti care sunt someri
ne obliga sa dam testari care nu sunt legate de pregatirea noastra, adica sa va fac sa intelegeti noi suntem ingineri devizieri, intocmim devize de calcule, si ne pune sa dam probe sa proiectam anumite piese.
Intr-adevar, lucram in compartimentul proiectare dar noi nu ne ocupam si nu ne-am ocupat de proiectare.
Ne constrange sa ne dam demisia ca sa nu beneficiem nici de somaj, se poarta foarte urat cu noi, ne-a micsorat salariile...
Ce lege e valabila ptr. astfel de oameni care isi bat joc de semenii lor???
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 16:31, 13 Februarie 2009
Primul pas ar fi o adresa la ITM, prin care sa prezentati abuzurile angajatorilor.
In ce baza v-au fost micsorate salariile. Conform prevederilor legale, orice modificare a prevederilor CIM privind salariile se face prin act aditional la CIM, semnat de catre ambele parti. Ati semnat asa ceva?
bucurescu a scris:

buna ziua
problema mea este ca in firma unde lucrez, patronul vrea sa scape de 3 angajati printre care si eu ma numar...pe anumite motive fara vreun temei...in fine omul vrea sa-si aduca 2 nepoti care sunt someri
ne obliga sa dam testari care nu sunt legate de pregatirea noastra, adica sa va fac sa intelegeti noi suntem ingineri devizieri, intocmim devize de calcule, si ne pune sa dam probe sa proiectam anumite piese.
Intr-adevar, lucram in compartimentul proiectare dar noi nu ne ocupam si nu ne-am ocupat de proiectare.
Ne constrange sa ne dam demisia ca sa nu beneficiem nici de somaj, se poarta foarte urat cu noi, ne-a micsorat salariile...
Ce lege e valabila ptr. astfel de oameni care isi bat joc de semenii lor???

Ingineri " DEVIZIERI".................... nu cred ca exista o astfel de functie, si nici nu cred ca exista o astfel de calificare.
Indiferent de ce anume ati facut pana acum este important ce incadrare aveti si ce anume scrie in fisa postului. Testarea nu se poate face decat in limita atributiilor de serviciu. Dac sunteti ingineri incardati intr-un compartimet de proiectare se presupune ca si proiectarea pieselor face parte din atributiile dvs, de serviciu. In fapt nu conteaza numele departamentului la care sunteti incadrati ci atributiile postului pe care il detineti in compartiment.
In ceea ce priveste concedierea pentru a beneficia de somaj nu trebuie sa demisionati. Nu va pot obliga sa scrieti demisia asa ca asteptai ca angajtorul sa ia o decizie.
In cazul in care va veti simti lezat in drepturi faceti o reclamatie la ITM sau actionati direct in instanta. Pentru moment puteti reclama testarea considerata abuziva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pentru a fi sigura ca voi beneficia de indemnizatie de somaj? badulescuramona badulescuramona Buna ziua, am o mare rugaminte la dumneavoastra. Lucrez din anul 2004 la o firma privata si astazi m-au anuntat ca din 1.01.2012 nu mai au nevoie de ... (vezi toată discuția)
Este corect asa? razvandicu razvandicu vreau sa va spun ca sunt de meserie inginer constructor dupa cum sunt incadrat si in contract ca functie dar mi a intocmit fisa postului pentru sef de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul vrea sa ma forteze sa imi dau demisia Hanzi22 Hanzi22 angajatorul vrea sa ma forteze sa imi dau demisia pentru ca nu mai vrea sa imi vada ochii, iar eu vreau sa obtin somaj. Ce pot face pentru a putea obtine somaj ... (vezi toată discuția)