avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... angajatorul vrea sa ma forteze sa imi dau demisia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

angajatorul vrea sa ma forteze sa imi dau demisia

angajatorul vrea sa ma forteze sa imi dau demisia pentru ca nu mai vrea sa imi vada ochii, iar eu vreau sa obtin somaj. Ce pot face pentru a putea obtine somaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:50, 20 Octombrie 2012
1. Nu va poate forta nimeni sa semnati demisia.

2. Daca insista cu asa ceva faceti o sesizare la ITM.

3. Pentru a putea sa beneficiati de indemnizatie de somaj trebuie sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs., asa ca lasati-l pe angajator sa aiba initiativa incetarii CIM.
@ Hanzi22

Salariatul care a demisionat va putea să sesizeze instanţa judecătorească, solicitând anularea demisiei, în cazul în care pretinde că demisia a fost provocată de angajator.

pentru a obtine somaj , dvs nu trebuie sa faceti ceva anume ... angajtorul este cel care va poate ajuta sa beneficiati de somaj ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fortata geyes36 geyes36 Buna seara. Am nevoie de un sfat, si anume, eu sunt in concediu medical in urma unei interventii chirurgicale, pana in data de 25 ianuarie, iar patronul firmei ... (vezi toată discuția)
Reluare activitate după concediu crestere copil Roxana J Roxana J Mi-am reluat activitatea după concediu crestere copil pe data de 30 august 2018 și beneficiez de stimulentul de insertie! Angajatorul vrea să mă determine ... (vezi toată discuția)
Se incearca depunerea demisiei prin intimidare Elsa60 Elsa60 Astazi, angajatorul mi-a inmanat o coala alba pentru a-mi scrie demisia , dintr-un motiv pueril. Am refuzat acest lucru fara a cunoaste motivele reale ale ... (vezi toată discuția)