avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Calomnie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Calomnie

IN CAT TIMP DE LA DATA INTAMPLARII SE DEPUNE IN INSTANTA PLANGERE IMPOTRIVA UNEI PERSOANE PENTRU ACUZATIE DE CALOMNIE?
INTAMPLAREA S-A PRODUS PE DATA DE 10 NOIEMBRIE 2016 SI TOT SUNT ANUNTATA CA VOI FI DATA IN JUDECATA PENTRU CALOMNIE.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 11:51, 28 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Este o actiune civila si se prescrie prin 3 ani.
Daca nu a facut-o pana acum .... e mai greu de crezut ca o va face in viitor.
Art. 253 Cod Civil
Mijloace de apărare
(1) Persoana fizică ale cărei drepturi nepatrimoniale au fost încălcate ori ameninţate poate cere oricând instanţei:
a) interzicerea săvârşirii faptei ilicite, dacă aceasta este iminentă;
b) încetarea încălcării şi interzicerea pentru viitor, dacă aceasta durează încă;
c) constatarea caracterului ilicit al faptei săvârşite, dacă tulburarea pe care a produs-o subzistă.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul încălcării drepturilor nepatrimoniale prin exercitarea dreptului la libera exprimare, instanţa poate dispune numai măsurile prevăzute la alin. (1) lit. b) şi c).
(3) Totodată, cel care a suferit o încălcare a unor asemenea drepturi poate cere instanţei să îl oblige pe autorul faptei să îndeplinească orice măsuri socotite necesare de către instanţă spre a ajunge la restabilirea dreptului atins, cum sunt:
a) obligarea autorului, pe cheltuiala sa, la publicarea hotărârii de condamnare;
b) orice alte măsuri necesare pentru încetarea faptei ilicite sau pentru repararea prejudiciului cauzat.
(4) De asemenea, persoana prejudiciată poate cere despăgubiri sau, după caz, o reparaţie patrimonială pentru prejudiciul, chiar nepatrimonial, ce i-a fost cauzat, dacă vătămarea este imputabilă autorului faptei prejudiciabile. În aceste cazuri, dreptul la acţiune este supus prescripţiei extinctive.

Eu zic sa va impacati si sa lasati jignirile.
Dumneavoastra stai linistit si nu mai zgandariti.
EU AM EVITAT ORICE CONTACT CU PERSOANA RESPECTIVA DAR CAND MA INTALNESTE IMI READUCE AMINTE CA VA INTENTA ACTIUNE IN INSTANTA, CUM MA POT APARA? DEJA MA SIMT EU HARTUITA SI AGASATA CU TOATA PROBLEMA ACEASTA. PEROANA NU ARE NICI O DOVADA PALPABILA ADICA INREGISTRARI AUDIO SAU INSCRISURI DOAR UN MARTOR.
vA ROG SA MA AJUTATI CU LAMURIRI DEJA MA SIMT DEPASITA DE SITUATIE.
vA MULTUMESC!
Buna ziua,
V-a prins punctul slab si acum se joaca cu nervii dumneavoastra.
Incercati sa o tratati cu indiferenta si va va lasa in pace.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apãrarea drepturilor nepatrimoniale rodica_post rodica_post - institutie nou introdusa prin Codul Civil (articolele 252-257); - principiu: Orice persoana fizica are dreptul la ocrotirea valorilor intrinseci fiintei ... (vezi toată discuția)
Calomnia elenatt elenatt Va rog, sa ma ajutati si sa-mi spuneti litera de lege care sta la baza depunerii unei actiuni de calomnie intre persoane fizice. Calomnia a fost afirmata ... (vezi toată discuția)
Actiuni ce se pot deschide in cazul in cazul producerii unui prejudiciu nepatrimonial... lonley-wolf lonley-wolf Ce actiuni civile se pot deschide in cazul in care se aduce atingeri drepturilor inerente (demnitate, imagine...) ale unei persoane? (vezi toată discuția)