avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... pensie alimentara fiu 19 ani, parintele datornic ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

pensie alimentara fiu 19 ani, parintele datornic lucreaza in Anglia

Buna ziua,

Timp de 19 ani tatal fiului meu ori nu a dat pensia ani buni, ori a dat cate 100euro cand isi amintea. Conform hotararii judecatoresti ar trebui sa ne dea 25% din veniturile sale. Am reusit sa ne descurcam pana acum, sunt un manager muncitor si sunt remunerata destul de bine. Insa nevoile financiare au crescut acum. Tatal lui lucreaza in Anglia de ani buni, ca taximetrist. Nu stiu unde. Spuneti-mi va rog cum trebuie procedat, pas cu pas. Fiul meu e de acord sa solicite in nume propriu, prin actiune judecatoreasca, obligarea tatalui la plata pensiei. Ce sanse am? Ce acte ne trebuie? Sa ne adresam unui avocat?

Multumesc aniticipat tuturor ce-mi vor da raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:10, 28 Noiembrie 2016
Actiunea in sine nu are o complexitate deosebita, insa cel mai probabil veti intampina probleme procedurale. In sensul ca trebuie sa indicati atat adresa cat si angajatorul din Anglia, ori sa solicitati obtinerea prin comisie rogatorie a veniturilor realizate acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actualizare pensie alimentara viorinc viorinc Buna ziua! odata cu marirea salariului minim pe economie creste si suma datorata de 25 % pentru pensia alimentara? daca tatal este plecat din tara de ani de ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare mihaelabellinvia mihaelabellinvia buna ziua! am o nelamurire si as vrea sa va rog sa ma lamuriti dumneavoastra....eu am un copil dintr-o relatie anterioara,nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere nemodificată de 7 ani. care sunt pașii pentru a obține majorarea? Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Buna ziua, Sunt divortata de peste 7 ani si am 2 copii spre crestere si educare. La data divortului s-a stabilit o anume pensie alimentara pentru cei doi ... (vezi toată discuția)