avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

buna ziua! am o nelamurire si as vrea sa va rog sa ma lamuriti dumneavoastra....eu am un copil dintr-o relatie anterioara,nu am fost casatorita cu tatal copilului dar acesta l-a recunoscut...instanta a decis ca minorul sa ramana in cresterea mea(custodia fiind comuna) iar pensia de intretinere(dat fiind faptul ca el nu lucra la acel moment) se va stabili de comun acord de catre parti....el fiind plecat in anglia ultima oara cana a trimis bani pt minor a fost in Iulie 2014...in consecinta as putea sa il dau in judecata pt neplata pensiei de intretinere si abandon???sau daca exista alta solutie....va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:57, 22 Mai 2015
Buna ziua,
1. Va sfatuiesc sa va adrersati instantei pentru stabilirea unei pensii.
2. Va sfatuiesc sa va adresati parchetului cu o plangere penala pentru abandon de familie.
3. Solicitati si o comisie rogatorie cu Anglia pentru stabilirea veniturilor realizate de tatal minorului.
Eu nu vad sa fie cazul de abandon. In plus, e tatal copilului, nu stiu daca plangerile penale vor face mai bune relatiile dinte voi, ca parinti.
Nu v-as recomanda.
Mergeti pe actiunea civila, inclusiv cu instiintarea lui in avans.
"In plus e tatal copilului" si cand datoreaza minorului pensie de intretinere, dna AVLIL!
Iar pensia de intretinere datorata propriului copil ar trebui sa fie parte a datoriei si sentimentelor parintesti, nu titlu executoriu, asta daca chiar esti parinte!
Plata pensiei doamna, e de la data introducerii actiunii!!! Asa ca grabiti-va!
Asa e, doamna, grabiti-va, cu cat mai repede, cu atat mai bine. Daca nu doriti sa incepeti actiunea acum, notificati-l de punere in intarziere. Totusi, ma tem ca e mai dificil asa, vazand ca e in strainatate.
Cat despre faptul ca e tata si cand datoreaza pensie, asa e. Din pacate insa, unii parinti nu inteleg nevoile copilului lor, ajungand sa-l afecteze serios pe copil lipsa pensiei, a vazutului celuilalt parinte, a unor scoli ce ar fi vrut sa urmeze, a vreunei meserii... aveti dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara fany d fany d Buna seara.am o nelamurire pentru care as dori raspuns....cum as putea obtine pensie alimentara de la tatal copilului daca acesta este plecat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinamitu1982 alinamitu1982 Buna seara. Sotul meu are o fetitade 13 ani din prima casatorie careia ii da 25% din venitul sau .Acum, de 2 luni ne-am mutat in Anglia si deja suntem ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita CosmiP CosmiP Daca tatăl după hotărârea de divorț nu a plătit pensia alimentară timp de un an si nici nu l-a vizitat pana in prezent mai are drept de vizită? (vezi toată discuția)