avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare titlu de proprietate

Buna seara
Sunt utilizator nou si doresc ajutor in urmatoarea speta. Sunt mostenitoare prin testament a unei surori a mamei. Nu dispun de titlul de proprietate asupra terenului pe care il detinea defuncta,titlu emis de primaria comunei. Sotul ei decedat in 1991,a avut dreptul la retrocedare,in 1995. Mostenitoare,fiica din alta casatorie si sotia(matusa mea). La retrocedare,cele doua hotarasc la primarie ,ca fiica sa primeasca niste terenuri iar sotia sa primeasca titlu asupra intregii curti a casei( in conditiile in care certificatul de mostenitor din 1991 prevedea o cota parte pentru fiecare). Acum primarul, acelasi din 1995 ,spune ca titlul trebuie anulat caci...el nu a stiut de certificatul de mostenitor atunci cand a emis titlul( in comuna oamenii se cunosc si nu prea cred ca nu a stiut timp de 4 ani). In sfarsit,doresc sa aflu daca intr-adevar titlul emis de primarie trebuie anulat. Au trecut 3 ani si jumatate de atunci. Cat trebuie sa mai astept? Un proces ar rezolva problema dar e stresant si...costisitor. Am si o alta cale?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune/titlu proprietate Maria100 Maria100 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat, o indrumare, cazul de mai jos fiind destul de complicat. Dupa moartea tatalui meu am fost chemata la ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire sara12 sara12 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in situatia in care tatalui meu nu i se da dreptul la mostenire. Strabunicul meu a avut mai multe bunuri care i-au ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)