avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu 3 copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu 3 copii

Buna ziua.cum sar putea face partajul daca fostul meu soț are un copil major din alta casatorie (major)eu am un copil din alta casatorie (minor)si împreună un minor care tribunalul mia oferit custodie exclusivă.el neplatind pe ia alimentara de 3ani.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:14, 29 Noiembrie 2016
daca va referiti la partajul bunurilor comune, nu au nicio legatura copiii, ci se imparte intre soti, plecandu-se de la prezuntia ca au contribuit egal.
Este vb de 1000mp...bani pt cumparat mi ia dat sora mea...ea fiind trecută in contract (procurator de fonduri ).el nu a dat nici 1leu.Si după divorț eu am ridicat o căsuță mica pe acel teren.
Noi am locuit in casa mamei sale 7ani.el avand procent după decesul tatălui său (succesiune).as putea cere si eu?
Buna ziua,
Partajul nu are legatura cu numarul copiilor.
partajul este al bunurilor realizate de cei doi soti in perioada casatoriei si, de obicei, este 50%, 50%.
Uluiteanu a scris:

Noi am locuit in casa mamei sale 7ani.el avand procent după decesul tatălui său (succesiune).as putea cere si eu?

nu aveti ce cere, ce a mostenit, e bunul propriu al lui. Dupa decesul lui, il mostenesc doar copiii lui.
Ce aveti dvs de impartit cu el sunt numai bunurile comune adica ce ati cumparat pe vremea cand erati soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj stenczeldina stenczeldina La partaj are importanta ca unul dintre copii este major?are drepturi din apartament? (vezi toată discuția)
Drept de mostenire Iordache Gabriela Iordache Gabriela Buna ziua! sunt vaduva, intentionez sa ma recasatoresc, am doi copii, unul major si unul minor, am pe numele meu de vaduva o casa. As dori sa stiu ce drepturi ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)