avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se va calcula indemnizatia?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se va calcula indemnizatia?

Buna ziua!
Urmeaza ca sotul meu sa intre in CCC pentru al doilea copil,el avand pana acum 9 luni lucrate intrerupt,adica din luna ianuarie anul 2016 pana acum in prezent iar din luna septembrie anul 2013 pana in luna septembrie 2015 a fost in CCC pentru primul copil.
Intrebarea mea e,cum i se va calcula cei 85%? prima oara se va lua in calcul perioada lucrata si restul lunilor le va completa din CCC sau invers?
Si inca o intrebare,inainte indemnizatia era de minim 600 lei,acum cu noua lege daca sotul nu se va incadra sa i-a mai mult minimul va fi de 1.062,5 lei?
Sau care va fi minimul pe care il va lua?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Corina271 , utilizator 19:17, 29 Noiembrie 2016
Indemnizaţia pentru CCC se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Salariul minim brut este, de la 1 ma 2016, 1250 de lei, rezultă că indemnizaţia concediului de creştere va avea un cuantum minim de 1063 lei.

Care este data de nastere a copilului ?
Teoretic ar trebui sa nasc pe 15 ianuarie 2017 dar e posibil sa nasc si la sfarsitul anului 2016.
In speta, sotul dvs poate beneficia de indemnizatie pentru CCC.

Cele 12 luni sunt cumulate din lunile in care a realizat venituri din salarii la care se adauga lunilein care a fost in CCC pentru primul copil.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie legea noua byanca1984ro byanca1984ro Buna ziua. Referitor la calculul indemnizatiei dupa legea noua am cateva nelamuriri: 1. Luna aceasta intru in concediu de maternitate bebe 2 in continuare ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil tata sony_stef sony_stef Buna ziua. As dori sa adresez si eu cate-va intrebari in legatura cu cresterea copilului de catre tata. Sotia mea este insarcinata in 7 luni si nu a lucrat ... (vezi toată discuția)
Cum se calculează indemnizația? Sasha1992 Sasha1992 Buna ziua, am si eu o întrebare eu sunt angajata la firma soțului, întrebarea mea este daca nu am nici un medical si lucrez pana in ziua in care nasc are ... (vezi toată discuția)