avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Deducere personala

Buna ziua!
In cazul in care o mama primeste indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani, tatal poate declara ca are in intretinere acel copil, ca sa poata beneficia de deducere personala suplimentara la locul de munca unde are declarata functia de baza, conform art.56 din Codul Fiscal?
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 11:15, 29 Septembrie 2009
Da , poate face o cerere pentru a beneficia de deducerea personala
Nu exista nimic care sa interzica acordarea deducerii in acest caz,
indemnizatia CIC este un drept al parintelui care a solicitat-o iar acordarea deducerii suplimentare este un drept al celuilalt parinte.
Multumesc!
In situatia in care angajatorul a fost informat de catre angajat ca are o persoana in intretinere (e vorba de un nou nascut) si acest angajator nu vrea sa treaca aceasta persoana pentru deducerea suplimentara, se poate face ceva? Eu lucrez si sotul este in concediu de cresterea copilului. Mai se poate face ceva retroactiv?

Va multumesc.
Nu se poate sa beneficiati de deduceri retroactiv din cate stiu eu.

Alte discuții în legătură

Impozit pe salariu restituit (partial) retroactiv - e posibil? ina_ ina_ Buna ziua! Sunt angajata in invatamant, am in intretinere un copil de 3 ani si sunt necasatorita. La data angajarii (01.09.2007) m-am prezentat la secretariat ... (vezi toată discuția)
Deducere personala cetatean ue boerica boerica Buna ziua, Un salariat (cetatean ue) care a obtinut certificatul de inregistrare de la ORI are drepul la deducere personala de baza ? Multumesc (vezi toată discuția)
Deducere personala la pensionari vanatorul vanatorul Buna ziua O persoana careia i-a incetat contractul individual de munca in urma pensionarii pentru limita de varsta si cu care s-a incheiat un nou contract de ... (vezi toată discuția)