avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare incadrare in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare incadrare in cartea de munca

Buna ziua,

am nevoie de ajutor in ceea ce priveste incadrarea in cartea de munca. La ora actuala lucrez intr-o companie multinationala incadrata inginer. Aceasta incadrare o am de la semnarea contractului fara sa am diploma de studii superioare, am adus doar o adeverinta de la facultate in care se arata ca sunt in an de extensie. Licenta ar fi trebuit sa o dau cu multi ani in urma dar din diferite motive am amanat.
Trecand la subiect: au dreptul sa ma retrogradeze in cartea de munca de la inginer la tehnician tinand cont ca eu am venit cu incadrarea de inginer de la alta companie, contractul de munca l-am semnat pentru postul de inginer si am informat de la inceput ca nu am diploma de licenta?

Cu stima,

Andreea
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 17:04, 1 Septembrie 2009
titlu de inginer il dobinditi dupa obtinerea licentei. pina la obtinerea si recunoasterea titlului profesional sinteti doar absolvent de studii superioare, fara diploma de licenta si, prin urmare, nu dobinditi titlul de inginer.
1. Nu ar fi onest (ca sa nu zic altfel) din partea dvs. sa aveti un titlu pentru care nu aveti studiile necesare!
2. Pot sa va mentina salariul dar nu pot sa mentina functia (si asta este mai important).
3. Ce importanta are ce functie ati avut in alta parte? Asta doar pentru statistica dvs. si pentru CV.
Titlul l-am dobandit pas cu pas prin demonstrarea valorii, nu cu diploma, de aceea nu inteleg de ce la vremea angajarii a fost totul in regula dar acum nu se mai poate si vor ca aceasta schimbare sa fie si retro, de la momentul angajarii. Nu mi se pare corecti nici prin prisma faptului ca as fi refuzat oferta daca era post de tehnician cu responsabilitati de manager.
Exista o baza legala prin care se poate face aceasta schimbare fara acordul meu?
1. Puneti problema pe dos. Titlul de inginer in dobanditi prin studiu si prin diploma obtinuta in urma examenelor.
2. Eu as intreba altfel: pe ce baza legala ati fost incadrata inginer cand nu aveti studiile necesare?
3. Se poate modifica functia din CIM, fara acordul dvs., angajatorul trebuind sa demonstreze, la ITM, greseala facuta la incheierea CIM (eroare materiala).
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Incadrare cor inginer colegiu chilipepper chilipepper Buna ziua, Am nevoie de ajuorul dumneavoastra intr-o problema. Unul dintre colegii mei a fost incadrat gresit ca \"Inginer masini-unelte\", el avand doar ... (vezi toată discuția)
Absolvent studii superioare fara licenta Gaby A Gaby A Buna seara! Am o rugaminte. Poate cineva sa-mi raspunda la urmatoarea intrebare? Un absolvent de studii superioare, care nu a obtinut diploma de licenta, ... (vezi toată discuția)
Modificarea functiei in cartea de munca broskutza16 broskutza16 Buna ziua, Am cativa colegi care, desi au adus diplome de specializare (licenta in inginerie, economie etc), specializari conform postului de munca, si ... (vezi toată discuția)