avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma de familie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma de familie

Daca o Firma este infiintata in timpul casatoriei,sotul ,sau sotia are vreun drept in firma? nefiind nici actionar,neavand nici un fel de functie de conducere in firma.In cazul unui eventual divort sotul,sau sotia poate revendica vreun drept referitor la Firma?
Multumesc de raspuns,
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 17:46, 29 Noiembrie 2016
Partile sociale/actiunile sunt bunuri comune in masura in care aportul la societate sau dobandirea de parti sociale/actiuni s-a facut cu bunuri comune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere actionar firma kadewe kadewe Societate comerciala cu 2 proprietari. Unul dintre proprietari doreste sa se retraga.Acesta solicita o suma de X lei(suma pe care ar fi investit o in firma la ... (vezi toată discuția)
Probleme partaj in cazul unui divort asbinvest asbinvest In cazul unui divort se face partaj pe bunurile , banii de rulaj , divedendele din cadrul firmei sotului in care este unic actionar ; in cazul decesului ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune anijn_san anijn_san Daca sotii constituie un srl in timpul casatoriei (50%-50%) si tot in timpul casatoriei unul din soti cesioneaza partile sociale catre celalalt sot, iar dupa ... (vezi toată discuția)