avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cheltuieli deductibile fara contract
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cheltuieli deductibile fara contract

Buna ziua,

Sunt interesata daca exista cheltuieli deductibile ( si care sunt acestea) la calculul impozitului pe profit, care nu necesita contracte cu furnizorul.

Multumesc,

Aniela
Cel mai recent răspuns: katica , utilizator 17:54, 1 Septembrie 2009
Sunt considerate cheltuieli deductibile (efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile) cheltuielile inregistrate cu realizarea si comercializarea bunurilor, prestarea serviciilor sau executarea lucrarilor, inclusiv cele reglementate prin diverse legi.
Conform Cod fiscal, art.21, sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare.
Exista cheltuieli deductibile, pentru care nu este necesar intocmirea unui contract.
In general, este vorba despre acele cheltuieli marunte sau ocazionale cu materialele consumabile nestocate, papetarie si servicii ocazionale( care nu au valori mari, spre exemplu: refil cartus)
Art. 21 al. 4 m)
Nu intră sub incidenţa condiţiei privitoare la încheierea contractelor de prestări de servicii, prevăzută la art. 21 alin. (4) lit. m) din Codul fiscal, serviciile cu caracter ocazional prestate de persoane fizice autorizate şi de persoane juridice, cum sunt: cele de întreţinere şi reparare a activelor, serviciile poştale, serviciile de comunicaţii şi de multiplicare, parcare, transport şi altele asemenea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibile cheltuieli deductibile Cristina Vasile Cristina Vasile Apelez la experienta Dvs. pentru un sfat: ce alte cheltuieli deductibile as putea inregistra pentru o firma care are in obiectul de activitate comert cu ... (vezi toată discuția)
Marfa uzata moral lemia50 lemia50 Buna seara,Am o firma de vanzare produse electrocasnice.In prezent nu mai desfasor activitate in aceasta firma,dar am ramas cu un stoc de marfa uzata moral pe ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile marianamoraru marianamoraru O societate comerciala din Romania achizitioneaza produse ortopedice(implanturi) de la o firma din CEE si le vinde in tara catre unitati ... (vezi toată discuția)