avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Familie si minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Familie si minori

Buna seara. Eu cu fostul meu partener avem o fetita. Este pe numele lui. In urma procesului ce posibilitati exista ca eu sa castig copilul? El este sub control judiciar pe o perioada de 4 ani si are 5 luni de cand a iesit din inchisoare. Mtumesc
Cel mai recent răspuns: Necunoscut1996 , utilizator 22:30, 30 Noiembrie 2016
Aveti posibilitatea ca domiciliul minorului sa fie stabilit la dvs viar ..custodia''sa fie exercitata in comun.
Necunoscut1996 a scris:

In urma procesului ce posibilitati exista ca eu sa castig copilul?

Copilul nu-i loz în plic să-l câștige cine are noroc.
Autoritatea părintească o veți exercita în comun cu tata copilului, indiferent la cine va fi stabilit domiciliul minorului.
Domiciliul statornic al minorului va fi stabilit la dvs în procent de 99%.
Dar posibilitatea ca tatal sa nu isi vada copilul? El are inca probleme cu legea. Are un prejudiciu de 11000 de lei de platit. Plus ca nu are un loc de munca si este consumator de alcool.
Nu aveţi nici o posibilitate ca, LEGAL, tatăl să nu-şi vadă copilul.
Infracţiunile economice, lipsa locului de muncă, nu sunt motive ca un părinte să-şi piardă drepturile.
A fi consumator de alcool poate fi motiv doar dacă domnul este alcoolic, este diferenţă a fi consumator de alcool - majoritatea dintre noi consumăm, ocazional, alcool - şi a suferi de alcoolism, viciu care trebuie dovedit cu acte şi martori.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator
El a facut o fapta sub influenta alcoolului. Si a fost condamnat la 2 ani si 4 luni cu suspendare. Plus ca are un prejudiciu de 11000 de lei si este sub control judiciar pe o perioada de 4 ani

Alte discuții în legătură

.buna ziua, as dori sa știu cum se demonstrează alcoolismul ... cristina_istvan@yahoo.com cristina_istvan@yahoo.com .buna ziua, As dori sa știu cum se demonstrează alcoolismul sau cum altfel pot obtine custodia exclusiva a minorului recunoscut de tata dar care nu a avut ... (vezi toată discuția)
Acuzatii la divort maria8888 maria8888 Buna ziua! vreau sa discutam o situatie mai delicata.... sot sotie casatoriti de 5 ani, copil minor de 4 ani...in urma neintelegerilor si viciilor se hotarasc ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi ContSters230320 ContSters230320 Buna ziua.Am incheiat procesul de divort unde fostul sot are un program de vizita stabilit,problema este ca baiatul in varsta de aproape 9 ani nu vrea sa ... (vezi toată discuția)