avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

decadere din drepturi

Buna ziua.Am incheiat procesul de divort unde fostul sot are un program de vizita stabilit,problema este ca baiatul in varsta de aproape 9 ani nu vrea sa mearga la taica-su deoarece el are niste traume produ-se de fostul sot,fiind consumator de alcool,cum sa procedez sa i-l decad din drepturi ca parinte (toata lumea care il cunoaste il stie de alcoolic) si vreau sa obtin si dreptul de a putea iesi din tara cu coplilul fara acordul sau(mentionez ca el i-si schimba des domociliul si nu pot sa il gasesc sa i-mi dea procura-este de inteles de ce i-si schimba domiciliul din cauza bauturii)
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:20, 21 Noiembrie 2011
Puteti iesi din tara cu minorul fara acordul fostului sot,in temeiul hotararii de divort.
AM inteles ca pentru a iesii din tara i-mi trebuie hotararea de divort si inca ceva(ordonanta prezidentiala sau asa ceva)
Nu,doar hotarea de divort investita cu formula definitiva,irevocabila si executorie.
Cum pot sa il decad din drepturile parintesti pe tata-l,mentionez ca ,copilul are traume cauzate de tata si nu vrea sa merga la el asa cum s-a stabilit programul de vizita,sa il duc la psiholog si sa cer un raport ?
Din moment ce prin actiunile sale,fostul sot nu pune in pericol integritatea minorului....ma tem ca nu aveti cum sa-i ingraditi acest drept.

Alte discuții în legătură

Atacare drept de vizita MihaiAdy MihaiAdy Buna ziua, as vrea si eu sa stiu ce cale sa urmez daca vreau ca fosta sotie sa nu mai aiba dreptul de vizita ce la obtinut dupa divort. Acum aduc si ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti, abuz psihologic asaofi asaofi Multe mame se plang ca minorii sufera dn cauza ca tatal indepartat nu foloseste dreptul la legaturi personale dar se intoarce dupa multi ani si cere ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturi Ionela313 Ionela313 Situatia sta in felul urmator eu am inaintat cererea de divort din culpa, motivele fiind cosnsumul de alcool, neglijenta si abuz verbal cat si fizic fara ... (vezi toată discuția)