avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Decadere din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Decadere din drepturi

Situatia sta in felul urmator eu am inaintat cererea de divort din culpa, motivele fiind cosnsumul de alcool, neglijenta si abuz verbal cat si fizic fara certificat medico-legal sau plangere la politie ( o palma, strangeri de gat, cam aproape orice sa nu lase urme). In urma casatorie a rezultat un copil in varsta de 5 ani, deasemenea copilul urmeaza un tratament de un an jumate pentru sindrom convulsiv(epidepsie). Intrebarea ar fii cum pot sa-i restictionez dreptul de a lua copilul la el pastrand doar dreptul la vizitare, sau daca ar fi vreo cale sa-l decad din drepturile parintesti? Specific ca domiciliul actual al sotului este in alta localitate aflata la 30 km de orasul in care locuim eu si copilul,
Multemsc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:12, 2 Iunie 2011
daca tatal copilului a agresat fizic copilul si aveti certificat medico-legal puteti solicita ca vizita la minor sa se faca doar in prezenta dvs si doar la domiciliul dvs. faptul ca copilul are sindrom convulsiv nu reprezinta un motiv intemeiat pt a solicita decaderea din drepturuile parintesti ale tatalui.
avand in vedere problemele de sanatate ale copilului, puteti cere ca vizita sa se desfasoare la domicilul si in prezenta dvs. aveti nevoie sa probati cu inscrisuri si martori, ca cel mic e bolnav si ca taica-sau nu ar fi capabil sa gestioneze situatia, daca s-ar intampla sa aiba crize
Motivul nu este sindroumul convulsiv si faptul ca tatal copilului consuma alcool in exces si datorita acestui fapt nu am incredere ca el ar putea in primul rand sa ii administreze medicamentatia, si sa-i ofere mediul propice de care copilul are nevoie.
Consumul de alcool al sotului, nu este un motiv intemeiat pentru a-mi feri copilul de acesta?
sigur ca si de asta se tine cont, dar trebuie sa probati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din drepturile parintesti, abuz psihologic asaofi asaofi Multe mame se plang ca minorii sufera dn cauza ca tatal indepartat nu foloseste dreptul la legaturi personale dar se intoarce dupa multi ani si cere ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie minor ioana_livia ioana_livia buna seara. amm trait in concubinaj 3 ani de zile. in 2011 , a venit pe lume baiatul meu. initial copilul a fost trecut pe numele meu, la insistentele tatalui ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)