avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Atacare drept de vizita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Atacare drept de vizita

Buna ziua, as vrea si eu sa stiu ce cale sa urmez daca vreau ca fosta sotie sa nu mai aiba dreptul de vizita ce la obtinut dupa divort.
Acum aduc si mentiunile care trebuie luate in calcul.
Divortul sa incheiat exclusit din vina ei, divortul a fost inaintat de catre mine.
I sa incuviintat sa o ia in al doilea weekend din luna.
Ea nu sa implicat niciodata in cresterea fetitei(care acum are 3 ani jumatate). A fost internata la psihiatrie de mai multe ori inainte de a ne casatorii, am incercat sa obtin ceva acte dar din pacate nu se poate, am primit un raspuns cum ca nu mi se poate da nimic fara acordul ei. Nu a mai avut servici de cand a nascut, ea sta plecata afara din tara si vine cate o zi doua in tara si iar pleaca afara. Atunci cand ia fetita la vizita nu stiu ce se intampla ca mereu fetita se imbolnaveste, si o invata sa vorbeasca prostii. Si ea mai are o problema cu alcoolul, cand se supara bea, si sincer imi este frica sa nu se intample ceva cu fetita mea cand este la ea.
Acum eu nu stiu ce sa fac, ea nu este potrivita pentru a fi mama, nu a fost niciodata potrivita, si mai sunt lucruri care nu o fac potrivita pentru rolul de mama.
Ce pot sa fac, ce trebuie sa fac ca sa nu mai aibe dreptul la vizita?
Va multumesc anticipat, am ajuns un tatic disperat.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 19:35, 15 Noiembrie 2014
Faptul ca ati divortat din vina exclusiva a fostei sotii nu are legatura cu dreptul acesteia de a mentine legatura cu minora. Autoritatea parinteasca se exercita de regula de catre ambii parinti, dar daca situatia este atat de grava precum o relatati si aveti probe in sustinerea celor expuse, trebuie sa formulati o cerere in instanta pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti de catre dvs. Pentru a fi decazuta din exercitiul drepturilor parintesti trebuie dovedit ca mama pune in pericol viata, sanatatea sau dezvoltarea minorei.
Nu puteti sa ii luati acest drept, ptr ca este totusi cea care a adus-o pe lume.
Daca sunt indeplinite conditiile decaderii, puteti formula o cerere in acest sens, dar este greu.

Art. 508 NCC - Decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti

Condiţii

(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

(2) Cererea se judecă de urgenţă, cu citarea părinţilor şi pe baza raportului de anchetă psihosocială. Participarea procurorului este obligatorie.


Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
Faptul ca ea a fost internata la psihiatrie de mai multe ori(lua cate un pumn de pastile si bea alcool, acesta era motivul), ca acum se ocupa cu furatul(cuvintele ei), si ca o invata prostii si nu stie sa aiba grija de ea, acestea nu sunt motive intemeiate? si am martori pentru toate acestea. Cand inca eram impreuna venea acasa doar seara, si o lua pe fetita in brate sa o legene si dupa o arunca in pat si spunea ca nu o mai suporta, am martori pentru tot ce am spus mai sus, vreau sa stiu daca am vreo sansa sa rezolv ceva sau ma lupt cu morile de vant si trebuie doar sa suport.
Si as vrea sa mai stiu, cum pot demonstra ca ea se drogheaza, pot cere in instanta sa i se faca un test sau ceva?
Suntem niste parinti tineri, avem 27 de ani, si eu am avut gria de fetita din prima zi de cand a iesit din spital dupa nastere.
Ultima modificare: Vineri, 14 Noiembrie 2014
MihaiAdy, utilizator
Consumul de droguri poate fi un motiv de decădere din drepturile părintești (doar poate, deci nu e sigur că și va fi).

Cel mai sigur ar fi dacă mama ar fi decăzută din drepturile civile pe motiv de boală psihică, dar asta e foarte greu.

Deci, nu vă luptați chiar cu morile de vând, dar sunteți pe aproape.

După părerea mea, ar trebui să vă concentrați pe perioada de timp cât sunteți cu copilul și să încercați încet, încet să-l faceți pe acesta să înțeleagă care e realitatea.

E foarte greu (uneori chiar imposibil) să rupeți total legăturile copilului cu mama acestuia.
Important e ca acesta să înțeleagă cât mai bine situația reală.
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Patrick_, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile părintești.... Alina2615 Alina2615 Bună seara, am și eu o întrebare dacă se poate cineva să mă ajute va rog. Soțul meu are o fetiță de 9 ani cu o altă femeie nu au fost căsătoriți, ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti Gulen Gulen Buna ziua Am citit probabil tot ce am gasit despre decadere din drepturi parintesi, dar daca parintele, tatal, vrea sa renunte pur si simplu si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Adoptarea fiicei de catre actualul sot Madda85 Madda85 Am avut o relație de concubinaj din care a rezultat o fetița! De când S a născut fetița de 9 ani trăiește cu mine și cu actualul meu soț! Tatăl ... (vezi toată discuția)