avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea in invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea in invatamant

Doresc un punct de vedere avizat referitor la calcularea vechimii în învăţământ a unui cadru didactic universitar (de ex, lector) care a lucrat anterior si in preuniversitar (de ex, ca invăţător).
Deci, pentru încadrarea într-o anumită tranşă de vechime în învăţământ a cadrului didactic universitar, trebuie luată în calcul întreaga vechime în învăţământ, indiferent de forma de învăţământ unde a fost efectuată şi indiferent dacă aceasta a fost sau nu neîntreruptă.
Din cate am citit, Hotărârea de Guvern nr. 582/2016 ("legea salarizării 2016") nu distinge între formele în care o persoană a efectuat vechimea în învăţământ şi anume nu stipulează dacă această vechime a fost realizată în învăţământul preuniversitar sau în învăţământul universitar şi nici nu prevede faptul că vechimea în învăţământ trebuie să fie neîntreruptă, în vederea încadrării într-o anumită tranşă de vechime în învăţământ.
Astept, in acest sens, puncte de vedere!
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AdiAdriano , utilizator 00:27, 1 Decembrie 2016
Art.28 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor art. 31 alin. (2), (3) şi (8), art. 33 şi 34 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare, cu modificările şi completările ulterioare din 10.08.2016

......
(4) Prin vechime neîntreruptă în învăţământ de peste 10 ani se înţelege activitatea depusă atât în calitate de personal didactic de predare, personal didactic de conducere, îndrumare şi control, precum şi în calitate de personal de cercetare- dezvoltare, cât şi în calitate de personal didactic auxiliar cu contract individual de muncă/act administrativ de numire, într-o unitate sau instituţie din sistemul naţional de învăţământ, în Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice/inspectorat şcolar, ori într-o unitate/instituţie care face parte din sistemul naţional de cercetare-dezvoltare. Reprezintă vechime neîntreruptă şi perioada în care personalul didactic auxiliar a fost încadrat pe o funcţie echivalată din unităţile de învăţământ superior/universitar.

Unde legea nu distinge, nici interpretul nu trebuie să distingă – ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus. Acest principiu sugerează că unei formulări generale a textului legal trebuie să-i corespundă o aplicare generală a acestuia, fără a face apel la distincţii pe care legea nu le prevede.

Asadar, opinia mea este , ca trebuie luata in considerare si activitatea desfasurata in invatamantul preuniversitar.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea in invatamant AleIoana AleIoana Buna ziua, lucrez in invatamant din anul 2010. In anul 2014 am fost in concediul de ingrijire al copilului pentru 2 ani de zile. Anul trecut (2016-2017) m-am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, rog sa ma lamureasca cineva in legatura cu decontarea ... apeiron2 apeiron2 Buna ziua, rog sa ma lamureasca cineva in legatura cu decontarea navetei pentru personalul nedidactic din invatamant , conform art. 53, alin 1 ,din contractul ... (vezi toată discuția)
1.conform o.g.586/2016 exista asimilarea vechimii în muncă ... Quattrocorde Quattrocorde 1.Conform O.G.586/2016 exista asimilarea vechimii în muncă cu cea în învățământ dacă predai în aceeași specialitate în care ai lucrat. Dacă nu ... (vezi toată discuția)