In urma unor certuri am fost lovit si am dat acea persoana in judecata, aceasta fiind condamnata pentru lovire si alte violente la plata a 3000 de euro daune morale. Refuzand sa plateasca am si apelat la un executor judecatoresc, care a obtinut in instant executarea silita asupra acestuia. Persoana in cauza se pare ca si-a vandut imediat dupa proces bunurile imobile pe care le poseda ca sa nu fie sechestrate pentru plata acestei sume. Am doua intrebari:
1. Din moment ce este executat silit, acestuia i se poate sechestra vreun bun oricand, sau trebuie sa fie trimise somatii din timp in timp ca sa nu se prescrie (asta in cazul in care se prescrie)
2. Pot cere instantei sa preschimbe pedeapsa in cea cu executare daca pot demonstra ca se sustrage cu rea vointa platii daunelor?
art.96 NCP alin.2 Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.
Urmărire penala
Alex Coropca
Buna ziua,daca am o suspendare de 1 an si 6 luni si 2 ani de probatiune si in acest timp mai fac o fapta de exemplu lovire simpla fara ca victima sa aiba ... (vezi toată discuția)