avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Încredințare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Încredințare minor

Bună seara,va rog ajutati-ma si pe mine.Am avut o relație de concubinaj de 4ani în urma căruia a rezultat un copil de 1 an și 4 luni ,acum o săptămână această a fugit de acasă eu fiind la sv în tură de noapte cu copilul si ceva bunuri plecând 600 de km cu copilul noaptea la Bacău la maicasa.M-am dus după ea a refuzat să-mi arate copilul.Copilul este recunoscut de mine si are domiciliul în Slatina unde sa si născut,mama copilului are prob cu alcoolul si cred ca in seara când a fugit a fost beata.Eu vreau sa obțin un ordonanță prezidențială prin care să-mi aduc copilul la domiciliu până se stabilește tutela.Ce șanse credeți că am să reușesc va rog să-mi răspundeți sunt un tată disperat . Mulțumesc anticipat
Ar fi bine să vă resemnați, copilul va rămâne la domiciliul mamei, și în România nu avem o instituție de Protecție a copilului cum e în Norvegia, Suedia și Elveția.
Chiar dacă mama e alcoolică, trebuie să probați prin înregistrări VIDEO și martori oculari.
`
Dar procesul va trebui să-l deschideți la judecătoria Bacău, deci cum duceți martorii acolo..., cum umblați pe drumuri la termene`??
Este foarte complicat cazul, și în plus judecătoarele din România discriminează tații în cazuri ca ale dvs.
Mulțumesc pt.raspuns.Eu deja am înaintat în instanță actele pt tutela si ordonata.Tinand cont că mama nu are condiții și nici un venit lunar stabil si eu ca tata am drepturi egale cu ale mamei ,am făcut plângere si la protecția copilului,cred ca poate am șanse.
Stabilire domiciliu minor la dvs trebuie să cereți, că oricum autoritatea părintească ca regulă se exercită în comun de către ambii părinți.
Nu mai există tutelă și/sau încredințare, atenție mare la ce anume cereți, pentru că juridic puteți formula cereri greșite.
`
Dacă D.G.A.S.P.C. vă susține și constată ca aveți condiții mai bune ca mama, poate cântări balanța în favoarea dvs.
Dar vă trebuie un raport de la PROTECȚIA COPILULUI BACĂU, pe care să-l depuneți la dosar, ca probă.
Fără probe prin care să dovediți ceea ce susțineți, nu puteți câștiga.
Mulțumesc încă o dată am făcut sesizare la protecția copilului si va face o anchetă socială la ea la domiciliu.
Buna seara,
1. deschideti o actiune pentru stabilirea domiciliului minorului. (Incercati sa strangeti ndovezi scrise ca mama are probleme cu alcoolul si angajati avocat.)
2. Incercati ordonanta dar sunt sanse putine.
3. Solicitati program de vizita al minorului.
4. Discutati si cu parintii mamei copilului, poate au ceva de zis si ei.

Alte discuții în legătură

Reincredintarea minorei de 14 ani spre tata eceamihaela eceamihaela minora in varsta de 14 ani este in grija bunicilor care dupa cum spune toata lumea sunt sub orice critica de rai o pun la munca asta fiind la spart de lemne la ... (vezi toată discuția)
Va rog sa mi raspundeti daca fratele meu va putea obtine custodia nu sunt robot nu sunt robot Sotia fratelui a plecat acum un an din domiciliu cu un alt barbat(am aflat ulterior)nu este divortata nici acum dar este gravida cu celalalt.are impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Decadere din drepturile parintesti catacata2011 catacata2011 Am fost sfatuit de catre avocat sa fac o cerere de decadere din drepturile parintesti a mamei copilului meu, deoarece am foarte multe probe prin care pot ... (vezi toată discuția)