avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa mi raspundeti daca Fratele meu va putea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa mi raspundeti daca Fratele meu va putea obtine custodia

Sotia fratelui a plecat acum un an din domiciliu cu un alt barbat(am aflat ulterior)nu este divortata nici acum dar este gravida cu celalalt.are impreuna cu fratele meu un copil de 5 ani si el doreste custodia.el are serviciu stabil (ea nu are) el are domiciliu stabil (ea nu are).problema este ca copilul a stat in ultimul an impreuna cu Fratele la bunicii materni care si ei vror copilul.va rog sa mi spuneti daca Fratele are sanse sa castige copilul .noi am cerut ordonanta prezidentiala ptr incredintarea minorului.iar bunicii materni nu ii dau copilul fratelui si nul poate nici sal viziteze .prrcizez ca mama locuieste in alta localitate fara copil.va multumesc mult.astept un raspuns
Buna seara,
daca divorteaza, si ma intreb ce a asteptat pana acum, va putea solicita ca autoritatea parinteasca sa se exercite de ambii parinti (poate sa incerce sa o decada pe mama dar nu are sanse) si sa incerce sa stabileasca domiciliul minorului la tata. Nici cu domiciliul nu stiu ce sanse are intrucat instanta va stabili domiciliul in interesul superior al minorului si, de obicei, MAMA este mai apropoata de copil, mai ales la varsta asta.
Il sfatuiesc pe tata, data fiind aceasta situatie, sa solicite ajutorul unui avocat daca nu crede ca se descurca singur!
Dar mama locuieste in al judet fara minor si.tata a avut grije pana la nemai primirea lui la minor el nu la vazut de 3 saptamani decand sa depus divortul

Nu pot sa inteleg legile din tara *frate daca mama pleaca e buna plecata eu consider ca nu ar trebui sa mai aiba nici un drept asupra minorului si mai ales cand vii insarcinata cu alt copil al altui barbat.
Mama nu prea tine sa vrea copilul in mod special dar bunicii materni doresc sa l castige

nu mai postati mesaje consecutive !!
Ultima modificare: Vineri, 5 Mai 2017
gi-jane2, moderator
Fratele trebuie să ceară, prin Ordonanţă preşedinţială, domiciliul copilului la dânsul.Bunicii nu au prioritate în faţa tatălui.
Între timp, să meargă să-şi vadă copilul, DAR să înregistreze refuzul bunicilor de a-l lăsa în preajma copilului.Să meargă şi cu martor, dar cu unul discret, care să vadă totul din maşină, ca să nu enervaţi socrii.
Puteţi trimite mailuri mamei, bunicilor, prin care să scrieţi că vreţi să vedeţi copilul, când puteţi să-l vizitaţi, etc.
Aveţi nevoie de dovezi că mama nu se ocupă de copil.
Am cerut ordonanța și se judeca pe18 mai iar mama locuiește în Vâlcea avem martorii că a plecat cu alt bărbat avem dovezi că nu are serviciu și casă și martorii că nu prea de comporta bine cu copilul și fratele meu cat au stat împreună.
Vă mulțumesc pentru răspuns dar situația sa complicat puțin.Acum și mamă l a dat în judecată pe fratele meu cu aceleași cereri.Ce mai putem face sau cum ne poate afecta acest lucru.

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor Anca Maria Badicel Anca Maria Badicel În urma divorțului,minorul mi-a fost încredințat mie ,dar împreună cu tatăl acestuia sa luam decizii în ceea ce-l privește. Eu locuiesc în alta ... (vezi toată discuția)
Încredințare minor ContSters413658 ContSters413658 Bună seara,va rog ajutati-ma si pe mine.Am avut o relație de concubinaj de 4ani în urma căruia a rezultat un copil de 1 an și 4 luni ,acum o săptămână ... (vezi toată discuția)
Tutela minorului CALM-B CALM-B Buna ziua, Sunt divortat inca de cand fiul meu avea 2 ani. Dupa divort s-a stabilit tutela copilului la mama. Chiar daca locuiesc intr-un alt oras am tinut ... (vezi toată discuția)