avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie imobil prin agentie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie imobil prin agentie

Ieri 30.11.2016, fiind in cautare de un apartament, am sunat la un numar din ziar. S-a prezentat ca fiind agentie si in 30 de minute am mers si am vazut imobilul. Ne-a placut, si am stabilit si pretul, urmand sa mergem la sediul agentiei unde sa vina si proprietarul(in cazul de fata, fiul acestora, ei fiind plecati din tara.). Acesta ne-a prezentat o poza cu procura facuta la consulat, procura ce avea sa o primeasca luni, si fiindu-i necesara inclusiv la efectuare tuturor actelor aferente vanzarii(cadastru, carte funciara si altele). S-a facut un antecontract in care au fost trecute datele noastre si cele ale fiului, pretul si totodata avansul de 1000 E pe care sa il achitam, pana la finalizarea tuturor documentelor si a semnarii actelor.
Agentia se numeste ..., insa antecontractul facandu-se pe numele X, mentionandu-ne ca suntem primii clienti, si ca si-au schimbat denumirea. Am verificat pe internet si firma X apare ca o firma destinata COMERŢULUI CU RIDICARE AL COMBUSTIBILILOR SOLIZI LICHIZI SI GAZOŞI SI AL PRODUSELOR DERIVATE, din 2010.
Astazi ar trebui sa mergem sa achitam si comisionul agentiei, 600 E, suma si terment trecut in antecontract. Ni s-a dat si un rand de chei al imobilului mentionandu-ne ca oricand putem schimba usa/butuc. Mentionez ca noi dorm sa achitam mare parte din suma cu un credit de ipoteca. In clipa de fata avem multe semne de intrebare in ceea ce priveste increderea pe care trebuie sa o avem in agentie si asa zis-ul vanzator. Poate suntem noi paranoici si speriati, poate asa se desfasoara totul si de fapt suntem noi prea stresati. Avem vreun motiv sa fim ingrijorati?
In afara de antecontract si de actul de identitate al fiului, ar trebui sa mai solicitam ceva documente cand mergem sa dam comisionul? Faptul ca s-a efectuat antecontractul pe o firma diferita poate fi o problema?

Va multumesc!

Mentionez ca in antecontract nu este trecuta nici o data de efectuare a platii/vanzarii(doar data incheierii contractului), totul fiind in functie de cum reuseste proprietarul sa rezolve cu documentele.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2016
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: turkn , utilizator 14:58, 5 Decembrie 2016
Antecontractul de vanzare cumparare trebuia incheiat in forma autentica la un notar public(pt siguranta dvs) care ar fi verificat si actele de proprietate,urmand ca vanzarea -cumpararea sa se faca la un termen stabilit.Procura este mai putin relevanta dvs tb sa studiati actele de proprietate ale imobilului pt a incerca sa lamuriti situatia juridica a .acestuia.Riscati sa pierdeti sume importante de bani pt ca anterior incheierii unor acte juridice nu solicitati o consultatie unui avocat sau unui notar public.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2016
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Exista posibilitatea sa ne prezentam luni la notar pentru ”legalizarea” acestui contract? Noi cumparatorii, cu vanzatorul(fiul in acest caz), chiar si cel de la agentie?
Sigur ca exista aceasta posbilitate,chiar v-o recomand.Ar fi bine sa vedeti procura vanzatorului in original si nu in fotocopie.
Multumesc frumos, tocmai am anuntat agentia ca luni dupa ce mergem la notar ii vom inmana comisionul! Noi am dat deja 1000 E, lucru trecut in antecontractul facut de agentie, banuiesc ca se poate face o legalizare a acestui contract! Suma s-a dat fiul
Pe langa procura foto v-au fost prezentate actul de proprietate, extrasul de carte funciara, situatia financiara (datorii catre furnizori), situatia juridica (sa nu fie grevat de sarcini)?
Ati incheiat contract cu agentia? Din cele peezentate se pare ca nu ati mai avut de a face cu tranzactii imobiliare.

Alte discuții în legătură

Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)
Antecontract cumparare imobil iliegeorge85 iliegeorge85 Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil prin mama mea, eu muncind in afara tarii. I-am facut o procura sa-l cumpere in numele meu printr-o agentie. Au semnat ... (vezi toată discuția)
Cum pot negocia o vânzare dacă agenția imobiliară se împotrivește? problema a intervenit în momentul în care am cerut să merg la un notar dorit de mine anthynidiany anthynidiany Vreau să cumpăr un apartament pe care l-am văzut printr-o agenție acum câteva zile. Eu nu am semnat nimic cu ei, dar vânzătorul are contract de ... (vezi toată discuția)