avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat +intreprindere individuala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat +intreprindere individuala

Buna ziua!
1)Daca sunt angajat al unei societati comerciale si in acelasi timp doresc sa incep o afacere proprie(intreprindere individuala) va rog sa-mi spuneti daca este nevoie sa fiu angajat la intreprinderea individuala sau pot fi administrator(este nevoie ca I.I. sa aiba cel putin un angajat cu norma intreaga?) . In cazul in care este nevoie sa fiu angajat se poate sa fiu angajat cu norma redusa adica 2 ore?
2)Ce contributii pe care le platesc deja la primul loc de munca mai trebuie sa platesc?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
papillon, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:16, 1 Septembrie 2009
Intreprinderea individuala este reglmentata de OUG 44 din 2008.
Este o forma de autorizare a persoanelor fizice pentru activitati economice ce le pot desfasura in baza competentelor proprii.
Ca Intrpr.ind. veti putea incheia contracte de prestari servicii sau de colaborare cu alte firme , PFA sau II.
Nu aveti cum sa fiti angajat cu contract de munca la propria dvs Intrepr,ind. in schimb puteti angaja alte persoane daca aveti nevoie.

PFA sau II platesc: impozit 16%, contrib la sanatate 5, 2% si contributia la pensie doar daca nu este in situatia de a fi concomitent: salariat, somer, pensionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titular ii angajat in alta firma AlinaDumitrache AlinaDumitrache Am o II cu prestari servicii intracomunitare, platitor tva, inregistrat ROI si as dori sa stiu daca pot fi angajat la alta intreprindere individuala cu program ... (vezi toată discuția)
Poate deveni un casier pfa? laurageorgescu laurageorgescu sunt cosmetician pfa si am un apartament care l am facut salon de cosmetica ..pot angalja o casiera tot pfa sau in ce fel o pot angaja? daca lucreaza mama mea ... (vezi toată discuția)
Pfa-pensionar, activitate dependenta? radu_69 radu_69 Sunt PFA -resurse umane, am si calitatea de pensionar in sistemul public de pensii si colaborez pe baza de contract de presatari servicii cu o institutie. In ... (vezi toată discuția)