avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

intreprindere individuala

V-as ruga daca ati putea sa mi spuneti, in cazul in care imi deschid o Intrep.Individuala, as putea sa obtin de la ARR, licenta ptr.transport persoane????(am un microbuz).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 08:55, 2 Septembrie 2009
pct. 29 al art. 3 nu a fost abrogat de legea pe care o amintiti dvs.
Va reda textul legii ..... de unde veti observa ca pct. 29 nu este mentionat ... ca abrogat
LEGE nr. 218 din 2 iunie 2009 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 74/2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Art. I
Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 74 din 11 iunie 2008 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2005 privind transporturile rutiere, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 451 din 17 iunie 2008, cu următoarele modificări şi completări:
1.La articolul I, punctul 1 se modifică şi va avea următorul cuprins:
"1. La articolul 3 alineatul (1), punctele 8, 9 şi 16 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
«8. autogară - spaţiu special delimitat, amenajat şi dotat pentru a permite plecarea şi sosirea autobuzelor, inclusiv a celor aflate în tranzit, asigurând urcarea sau coborârea persoanelor, precum şi condiţii şi servicii pentru autobuze şi pentru persoanele aflate în aşteptare;
9. cap de traseu - punct de plecare sau punct de destinaţie, aferent unui traseu, utilizat pentru urcarea/coborârea persoanelor transportate prin servicii regulate de transport rutier public. În condiţiile în care în interiorul unei localităţi există două sau mai multe puncte de plecare sau de destinaţie, după caz, localitatea respectivă va fi considerată cap de traseu;
...........................................................................................
16. cursă - traseu parcurs de un autobuz care, după atingerea capului de traseu de destinaţie, revine la capul de traseu de plecare, în cadrul aceleiaşi operaţiuni de transport de persoane;»"
2.La articolul I punctul 2, punctul 161 al alineatului (1) al articolului 3 se modifică şi va avea următorul cuprins:
" 161. declaraţie pentru transportul internaţional de persoane - act prin care un operator de transport declară că va efectua transport rutier public în calitate de subcontractant în cadrul unui serviciu regulat de transport de persoane în trafic internaţional;"
3.La articolul I punctul 3, punctele 18 şi 34 ale alineatului (1) al articolului 3 se modifică şi vor avea următorul cuprins:
"18. grafic de circulaţie - document care conţine denumirea traseului, autogările, staţiile publice şi capetele de traseu aflate pe un traseu, distanţele dintre acestea, orele de plecare, respectiv de sosire, zilele în care se efectuează transporturile;
...........................................................................................
34. program de transport interjudeţean - program întocmit şi aprobat de autoritatea competentă, prin care se stabilesc traseele pentru transportul rutier public de persoane prin servicii regulate, graficele de circulaţie, capetele de traseu, autogările, staţiile publice, numărul autovehiculelor necesare, precum şi capacitatea de transport minimă a acestora. Capacitatea de transport a autovehiculului este dată de numărul de locuri pe scaune înscris în certificatul de clasificare pe stele sau categorii;"u
Ultima modificare: Marți, 1 Septembrie 2009
Alin Paidiu, Avocat
Cu tot respectul Dl.Avocat dar cred ca nu citim aceasi lege ,pe site-ul ARR Bucuresti sunt postate toate modificarile la zi .
art.3 pct.29 din OUG.109/2005 are cu totul alt continut .

Cu respect,Alexa...
Tocmai din aceasta cauza -a suspiciunilor ca programul meu nu ar fi facut actualizarea -.. am redat textul legii 218 care sustineti ca ar fi modificat textul art.3 pct.29.
Iar aceasta lege .. nu vorbeste despre pct.29 din art.3 ... vorbeste despre altele .. dar nu despre asta.
Pentru acest motiv am dubii c.p la textul publicat pe site-ul ARR

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport persoane in oras tweetyc5 tweetyc5 Buna ziua Eu efectuez transport angajati pentru o firma din oras cu 3 microbuze. Mentionez ca nu am licenta de trasnport. De la Primarie ma ameninta cu amenzi ... (vezi toată discuția)
Case de marcat la transportatori persoane sau biletele tiparite micheline20 micheline20 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legislative referitoare la obligativitatea caselor de marcat pentru transportatorii rutieri de ... (vezi toată discuția)
Cum pot motiva in drept contestatia unui proces verbal de contraventie in cazul meu glo glo am primit o amenda pe motivul ca nu aveam licenta de transport si certificatul de inmatriculare in original la mine in momentul controlului conf. OUG ... (vezi toată discuția)