avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... transport persoane in oras
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

transport persoane in oras

Buna ziua
Eu efectuez transport angajati pentru o firma din oras cu 3 microbuze. Mentionez ca nu am licenta de trasnport. De la Primarie ma ameninta cu amenzi pentru ca nu am licenta de traseu. Incerc sa rezolv aceste probleme, sa obtin aceste licente dar va dura un pic. Pana atunci, ca sa nu-mi pierd clientul as putea ocoli legea si sa efectuez acest transport cu autoturism 8+1 locuri, pentru care am citit ca nu trebuie licenta de transport. Oricum presiunile sunt mari si incerc sa nu ma dau la o parte, ii duc cu taxiul si tot raman pe piata. Astept sfaturile voastre legale. Multumesc anticipat, mentionez ca e f.f.f. urgenta situatia.
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 21:03, 22 Februarie 2010
oricum ar fi sa-i transportati, tot va trebuie licenta de transport pe firma si licenta de executie pe fiecare microbuz.. rezolvati-vA PROBLEMA CAT MAI CURAND.. asta e solutia.. multa bafta!
Stiu, incerc sa rezolv dar sunt multe hartii de facut, birocratie, chiar daca depun dosarul la ARR, termenul legal este de 30 de zile pana la eliberarea licentei. In acest timp trebuie sa-mi respect contractul, de aceea incerc sa merg pe varianta 8+1 pentru moment.
Dupa cum v-au sfatuit si colegii mei sfatul general este sa intrati in legalitate.
Riscati sa vi se intocmeasca dosar penal pt.sav.infr.prev.si ped.de art.281 ind.1 c.p. nerespectarea regimului transportului rutier public
Revin la problema mea
Azi am fost la ARR sa cer lamuriri, pentru transportul de marfuri si pentru transportul de persoane. La transportul de marfuri mi-au spus ca daca autovehiculul are masa maxima sub 3,5 tone nu am nici o treaba cu ARR-ul. Dar la intrebarea daca pot face transport de persoane cu autoturisme gen Mercedes Vito (8+1 locuri) si VW Sharan (6+1 locuri) mi-au spus ca nu este voie. La intrebarea mea de ce si care este legea care interzice acest lucru mi-au spus scurt si nervos ca pur si simplu nu este voie, ca altfel ar face toata lumea asta. Mi-au spus clar ca am nevoie de microbuz, autobuz sau autocar. Cand eu i-am spus ca nu am decat 2,3,4,5 clienti si ca nu am ce face cu un microbuz s-a enervat si m-a dat afara. Mentionez ca OUG 109/2005, art.2, pct. a si b reglementeaza aceste situatii destul de clar, deci pct. a reglementeaza clar ca nu este nevoie de licenta de transport marfa pentru masini sub 3,5 t dar pct. b nu se mai aplica in viziunea ARR. Astept un sfat legal va rog sau poate sa trimit mail si la ARR Bucuresti pentru lamuriri ? Vreau si eu sa vad unde scrie clar, ca nu este voie sa faci transport de persoane cu autoturisme.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
tweetyc5, utilizator
incerc cateva raspunsuri, ca unul care sun prins in aceasta activitate de aprox12 ani
1.nu veti gasi nicaieri unde sa scrie clar ca nu aveti voie sa faceti transport de persoane cu autoturisme, insa veti gasi in mai multe acte normative cum se face acest transport, adica in conditiile legii(OUG 109/2005, Legea 102/2006, OUG 73/2006, OG 45/2007,OUG74/2008,OUG 110/2008 si L92/2007)
2. faptul ca dvs nu doriti sa faceti asa cum prevad reglementarile in vigoare, poate fi doar o optiune personala. Legiuitorul spune cum trebuie facut, iar dvs puteti urma aceasta sau nu
3.cei de la ARR v-au spus exact cum trebuie sa procedati, si din cate inteleg eu dvs nedorind sa faceti nici transport marfa >3,5 si nici transport persoane cu microbuze, autobuze, auotocare, inseamna ca va plasati sub prevedrile L92/2007 ( legea serviciilor de transport public local) si trebuie sa va adresati primariei pe a carei raza doriti sa va desfasurati activitatea
4. L92/2007 face si ea trimiteri la OUG 109, in sensul clasificarii si definirii tipurilor de transport persoane si marfa, iar ceea ce doriti dvs 8+1, 6+1,nu se regaseste aici, asa a reglementat legiuitorul.
Spiritul acestei reglementari este acela de a oferi un transport civilizat cu , microbuze,autobuze, autocare clasificate, pentru nevoile de deplasare a unor grupuri de persoane mai mari si cu taxiuri pentru maxim 4 persoane.Vremea transportului cu 6+1 si 8+1 a trecut, trebuie sa intelegeti asta.( si eu mai regret uneori...!)
Intelegeti si sfaturile celorlati care v-au raspuns si intrati in legalitate
Cititi cu atentie art 4 din OUG 109 si cu foarte mare atentie L92/2007 si daca o tara intreaga face asa cum v-au spus cei de la ARR.... impacati-va cu ideea si procedati ca atare. Indrepatati-va atentia spre primarie, acolo gasiti solutia legala
Succes !
PS: marea mea curiozitate la cele afirmate de dvs, este cum faceti transport pentru o firma daca dvs nu aveti licenta ? ce fel de contract ati facut cu aceasta ?
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2010
mayer, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transport persoane - e necesara licenta de transport? alina_aey alina_aey Detin autorizatie transport de persoane cod CAEN 4931Transporturi urbane, suburbane si metropolitane de calatori, avand un PFA. Am o masina 8+1 locuri ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala paulay25 paulay25 V-as ruga daca ati putea sa mi spuneti, in cazul in care imi deschid o Intrep.Individuala, as putea sa obtin de la ARR, licenta ptr.transport persoane????(am ... (vezi toată discuția)
Poti conduce!? krugar2005 krugar2005 poti conduce un auto mai mare de 3,5 tone fara atestat in romania sau afara (vezi toată discuția)