avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Timbru de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Timbru de mediu

Am platit timbru de mediu in ian .2014. Stiam ca se restituie aceasta taxa , dar la ANAF scrie ca taxa de mediu este inca in viguare si ca cei care au platit dupa martie 2013 , nu pot cere restituirea . Deci cum e ?
Am platit vreo 6000 lei pentru o masina pe benzina 1.8 l. Masina a fost in leasing intre dec 2008 si ian.2014.
Acum asi vrea sa o vand . Daca se restituie taxa ( bine ar fi), cel care o cumpara va trebui sa o plateasca la loc ? La aceeasi valoare ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Simon , Avocat 17:38, 3 Decembrie 2016
Timbrul de mediu intr-adevar este in vigoare dar se poate recupera printr-o actiune in fata instantei, nu prin cerere la ANAF.
La vanzarea autovehiculului, daca nu se schimba legislatia, noul proprietar va trebui sa plateasca din nou taxa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu, recuperare Remus47 Remus47 Am platit timbru de mediu in ian .2014. Stiam ca se restituie aceasta taxa , dar la ANAF scrie ca taxa de mediu este inca in viguare si ca cei care au platit ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu pt. masina inmatriculata prima oara in 01.2008 musli musli Ma gandesc sa imi vand masina, cumparata in 2012. Masina a fost luata de noua in 01.2008 de fostul proprietar. Cand eu am luat-o nu a trebuit platit timbru de ... (vezi toată discuția)
Taxa auto OROSZ ANDREI OROSZ ANDREI dacă vănd o mașină adusă in țară în 2005 pentru care nu s-a plătit taxă va trebui să plătesc acum? (vezi toată discuția)