avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Informatie pentru cetateni romani cu domiciliul in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Informatie pentru cetateni romani cu domiciliul in strainatate

Buna ziua, as dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Eu sunt cetatean roman cu domiciliul in germania. Partenerul meu este cetatean roman cu domiciliul (delegat prin firma la care lucreaza) in belgia. Avem un copil nascut in luna aprilie ac, iar partenerul meu ar dori sa isi ia concediu de paternitate pana la varsta de un an. Are posibilitatea legala pentru a face acest lucru? Unde ar trebui sa se adreseze? Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Laura Valean , utilizator 03:49, 4 Decembrie 2016
OUG 111/2010
art.12
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se acordă în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
a) este cetăţean român, cetăţean străin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreună cu copilul/copiii pentru care solicită drepturile şi se ocupă de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
....

In speta, daca nu are domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României, prietenul dvs nu poate beneficia de indemnizatia pentru CCC.

Pentru mai multe detalii intrebati la ANPIS - Agenţa Naţionala pentru Plăţi şi Inspecţie Socială:
Adresa: Bld. General Gheorghe Magheru, nr. 7, Sector 1, Bucureşti, cod poştal: 010322
Telefon: 021 - 313.60.47
Fax: 021 - 313.60.98
E-mail: secretariat@mmanpis.ro
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ambii parinti simultan in ccc cu copii diferiti ContSters466787 ContSters466787 Buna ziua, Sotia este in ccc cu primul copil care implineste varsta de 2ani in aprilie,dar este cu grad de handicap mediu cu prelungire pana la 3 ani, are ... (vezi toată discuția)
Stimulent nou nĂscut Remixu2018 Remixu2018 Bună ziua, am depus actele ptr \"stimulentul de nou născut \" pe 20.10.2020 acordat de primăria capitalei și nu au virat banii nici pana acum. Am întrebat ... (vezi toată discuția)
Cum renunt la alocatia de stat pentru copil ? DanielaBlaj DanielaBlaj Buna ziua, Sunt in situaia de a renunta la alocatia de stat pentru copilul meu in Romania dar nu stiu cum sa procedez. Lociesc cu sotul in Marea Britanie, ... (vezi toată discuția)