avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ambii parinti simultan in ccc cu copii diferiti
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ambii parinti simultan in ccc cu copii diferiti

Buna ziua,
Sotia este in ccc cu primul copil care implineste varsta de 2ani in aprilie,dar este cu grad de handicap mediu cu prelungire pana la 3 ani, are epilepsie ca diagnostic principal, si al doilea diagnostic secundar autism...ea este insarcinata cu al doilea copil care se va naste in luna iulie,intrebare avem dreptul amândoi cu copii diferiti sa intram in ccc??? Avand in vedere ca sotia va fi pana la împlinirea vârstei copilului de 3 ani cu posibilitatea prelungirii pana la 7 ani si eu sa intru in ccc cu urmatorul copil ce se va naste.
Cu stima si respect,
Florin

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 29 Martie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art. 8 alin. (1) din OUG nr. 111/2010, de indemnizaţia lunară şi stimulentul de inserţie prevăzute de ordonanţă de urgenţă beneficiază oricare dintre părinţii fireşti ai copilului, dacă îndeplineşte condiţiile de acordare prevăzute de ordonanţă de urgenţă.

Puteti intreba la ANPIS despre situatia dvs.
Adresa: Bld. General Gheorghe Magheru, nr. 7, Sector 1, Bucureşti, cod poştal: 010322
Telefon: 021 - 313.60.47
Fax: 021 - 313.60.98
E-mail: secretariat@mmanpis.ro
Website: www.mmanpis.ro
Multumesc de raspuns,va informez ca am luat legatura cu o doamna de la AJPIS Covasna oras Sfantu Gheorghe (aici am domiciliul)destul de recalcitranta care nu a vrut sa imi dea mai multe detalii dar mi-a raspuns pe un ton foarte urat ca nu se poate!!! ca sotia ramane in continuare cu copilul cu probleme si cu urmatorul tot ea ca nu putem fi amândoi cu copiii in ccc ca asa este legea!! dar eu stiu ca sotia este in prelungire cu copilul cu probleme cu un alt cod de indemnizatie sau asa ar trebui sa fie normal, si eu sa merg cu urmatorul copil in ccc, in ideea sa il pot duce pe primul copil la o grădiniță cu nevoi speciale in fiecare zi intr-un alt oras(Brasov)pt. ca in orasul Sfantu Gheorghe nu exista o asfel de grădiniță si sa continuam tratamentul si recuperarea in conditii optime, si sa putem recupera in totaliatate copilul nostru....Vroiam sa stiu comform legii daca am sau nu dreptul sa intru in ccc si daca ma puteti ajuta cu problema pe care o intampin.
Cu stima si respect,
Florin
Ultima modificare: Miercuri, 28 Martie 2018
ContSters466787, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca legea era clara , atunci am fi putut spune cat mai exact despre situatia dvs....

Eu v-am recomandat sa intrebati la Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, for ierarhic superior AJPIS-urilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sot si sotie simultan in ccc cu copii diferiti ContSters466787 ContSters466787 Buna ziua, Sotia este in ccc cu primul copil care implineste varsta de 2ani in aprilie,dar este cu grad de handicap mediu cu prelungire pana la 3 ani, are ... (vezi toată discuția)
Informatie pentru cetateni romani cu domiciliul in strainatate Laura Valean Laura Valean Buna ziua, as dori daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Eu sunt cetatean roman cu domiciliul in germania. Partenerul meu este cetatean roman cu domiciliul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil in cazul copilului cu handicap calculata gresit kdelia kdelia Buna ziua Ma aflu in urmatoarea situatie...Anul trecut in februarie ,fetita mea ( nascuta pe 31.05.2012) a fost incadrata in grad de handicap mediu avand ... (vezi toată discuția)