Buna ziua!
Am o intrebare in legatura cu indemnizatia copilului. Ne aflam intr-o situatie extrem de delicata si nu stim care sunt solutiile si optiunile noastre. Sunt insarcinata in 10 saptamani si nu am carte de munca (nu am fost angajata in ultimele 12 luni). Sotul este angajat de aproape 3 ani dar e trecut cu 2 ore pe zi cu minimum pe economie. Zilele acestea l-au trecut la 8 ore /zi tot pe minimum pe economie. In contextul acesta care ar fi suma de care am putea beneficia la indemnizatie (daca beneficiem) si daca s-ar merita sa adaugam pe cartea de munca o suma mai mare pentru a spori indemnizatia.
As dori sa stiu daca se calculeaza salarul net sau brut si daca se ia in considerare salarul de pe ultimele 6 luni sau ultimele 12 luni.
Va rog mult, am nevoie de un raspuns! Multumesc mult!
Indemnizaţia pentru CCC se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
Incepand cu 01.05.2016, salariul minim brut pe tara este de1250 lei , ceea ce inseamna ca indemnizatia va avea un cuantum minim de 1063 lei.
Lndemnizatie copil
cipriansc
Buna ziua.Sotia a nascut pe data de 4 martie 2016 si a primit ca indemnizatie suma de 800 ron.Zilele trecute a primit acasa o decizie prin care i se spune ca ... (vezi toată discuția)