avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... vanzare teren extravilan
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

vanzare teren extravilan

buna seara,am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra intr-o problema legala.fratele meu detine un teren extravilan,l-a parcelat iar in anul 2015 a facut un antecontract de vanzare cumparare cu un cetatean ptr suprafata de 400mp.cum actele de la primarie durau destul de mult,au mai facut un act aditional.la ceva timp fratele meu gaseste un cumparator ptr tot terenul,insa nu ii spune acestuia ca are deja un antecontrat ptr o suprafata,el stiind ca primul potential cumparator isi cumparase teren in alta parte.a mers la un notariat,a facut un antecontract ptr toata suprafata si din banii primiti avans a reziliat antecontractul cu primul cumparator.acum problema este ca cel care vrea sa cumpere toata suprafata a aflat si a depus plangere ptr inselaciune.dosarul este inca la politia comunala,nu a fost chemat nici sa dea declaratie.ce poate pati fratele meu?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:59, 3 Decembrie 2016
Nu poate pati nimic atata timp cat primul promitent cumparator nu a inscris antecontractul in cartea funciara.
Din moment ce nu i-a fost produs niciun prejudiciu nu poate fi vorba de inselaciune. In schimb fratele poate retine avansul daca nu mai vrea sa finalizeze cumpararea. Il poate da si in judecata ptr ca tranzactia sa se finalizeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren ioneliya38 ioneliya38 buba ziua,fratele meu detine teren agricol(4500mp).acumceva timp a facut un antecontract de vanzare cumparare ptr supr de400mp.intre timp cumparatorul s-a ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare lot teren andreijianu andreijianu Buna ziua, Am si eu nevoie de ajutorul dvs. in privinta unei probleme, treaba sta cam asa: - vreau sa cumpar un teren aflat in spatele curtii mele ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri viitoare ContSters21743 ContSters21743 Salve. Am un teren langa Vatra Dornei pe care intentionez sa il impart in parcele de cca 1000 mp. Costurile ocazionate de parcelare le-as suporta eu daca ... (vezi toată discuția)