avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren

buba ziua,fratele meu detine teren agricol(4500mp).acumceva timp a facut un antecontract de vanzare cumparare ptr supr de400mp.intre timp cumparatorul s-a razgandit si a renuntat la cumpararea terenului cu conditia ca fratele meu sa-i dea banii primiti avans cand poate.acum o luna fratele meu a gasit un cump pentru toata suprafata,a incheiat antecontract cu acesta si urma sa primeasca banii in 3 rate.mentionez ca nu a anuntat cump ca mai are un antecontract.cand a primit banii a mers la notariat si a anulat primul antecontrac,returnand suma de bani primita avans.acum cumparatorul il tot spune ca l-a inselat,ca-l da in judecata.ce probleme poate avea fratele meu?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ioneliya38 , utilizator 10:21, 12 Iunie 2016
Daca antecontractul nu s-a finalizat cu incheierea contractului din vina cumparatorului(s-a razgandit) acesta pierde avansul platit.Daca a restituit avansul primit nu mai are nicio raspundere mai ales daca, primul contract nu s-a incheiat ptr. ca s-a razgandit promitentul-cumparator.
multumesc pentru raspuns,deci fratele meu nu va avea probleme legale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren extravilan ioneliya38 ioneliya38 buna seara,am mare nevoie de ajutorul dumneavoastra intr-o problema legala.fratele meu detine un teren extravilan,l-a parcelat iar in anul 2015 a facut un ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare boltzman boltzman Buna Ziua ! Am incheiat un antecontract de vanzare cumparea pentru o garsoniera in valoare de 10000 euro . Am dat avans 3000 de euro . vanzatorul nu s-a ... (vezi toată discuția)
Anulare promisiune bilaterala de vanzare dan_ionescu dan_ionescu Buna ziua, sunt proprietarrul unui teren de 16 ha extravilan pe care il detin pe baza urmatoarelor acte: Proces verbal de punere in posesie pe care scrie ... (vezi toată discuția)