avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe venit din penitenciar?
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe venit din penitenciar?

buna seara! doresc sa stiu daca se poate pune poprire pe un venit realizat in penitenciar ,sau sa-mi spuneti ce este acest venit ?pentru ce?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:30, 4 Decembrie 2016
Buna ziua,
In penitenciare, pentru anumite categorii de detinuti, se permite ca acestia sa desfasoare activitati remunerate in diferite puncte de lucru.
Da, se poate pune poprire pe cote din aceste venituri avand regimul oricarui alt venit.
Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Da, se poate pune poprire pe cote din aceste venituri avand regimul oricarui alt venit.

Adică, venitul deținutului să depășească 50% din salariul minim NET pe economie, potrivit art. 728 din NCPC(729 CPC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum poprire venituri radu.radauti72 radu.radauti72 Am o datorie de plătit la ANAF , mi s-a pus poprire pe salar, mi se oprește 1/3. dar venitul meu este de 600 lei. Se calculează poprirea la venitul de 600 ... (vezi toată discuția)
Cat este poprirea pe salar anamaria81 anamaria81 Un salariat are 1500 lei lunar net. Am primit o poprire de la un executor judecatoresc si am platit cate 500 lei lunar in contul dat de dumnealui. In luna ... (vezi toată discuția)
Cuantum poprire salar 900 lei brut deeaa5 deeaa5 Buna ziua, am o intrebare. Pentru un salariat care are CIM cu 4 ore/zi si salar brut 900 lei brut/ 694 lei net (salar de baza cu o persoana in intretinere) ... (vezi toată discuția)