buna ziua...va deranjez si eu cu o intrebare...in urma decesului tatal are ca unic mostenitor un copil...acesta nu a pastrat legatura cu el intrucat parintii sunt divortati de mult...sora tatalui refuza sa predea cheia de la apartament si contractul unicului mostenitor..care ar fii procedure de urmat?
Buna ziua,
Daca nu va preda actele va trebui sa mergeti intai si sa scoateti certificatul de deces.
Mergeti la un notar de pe raza judecatoriei pe raza careia a avut tatal decedat ultimul domiciliu si solicitati un certificat de calitate de succesor..
Cu acel certificat de calitate de succesor mergeti si scoateti copii de pa actele casei.
Mergeti la notar si dezbateti succesiunea.
O alta modalitate este sa dati pe matusa in judecata si se va stabili prin instanta:
-Ca s-a deschis succesiunea
- masa succesorala (o veti indica si veti arata ca actele sunt la matusa solicitand prinm instanta sa fie obligata sa le predea sau sa se emita adrese catre DITL solicitand istoricul de rol si copii de pe actele de proprietate)
- calitatea dumneavoastra de unic mostenitor
- cheltuieli de judecata in sarcina matusii.
Intrebare
BPD
Tatal meu a decadat in anul 2008.Exista un act de renuntare la drepturile asupra casei si terenului aferent casei,din partea unchilor mei.Am ramas.conform ... (vezi toată discuția)