avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare

Tatal meu a decadat in anul 2008.Exista un act de renuntare la drepturile asupra casei si terenului aferent casei,din partea unchilor mei.Am ramas.conform actului de succesiune matusa mea si tatal meu(actualmente eu) pentru aceasta posesie.In urma unor discutii contradictorii cu matusile mele,mi-au spus ca au modificat acest act care dateaza din data de 23.03.1972.Intrebarea mea este daca puteau face acest lucru si daca eu ca unica mostenitoare a tatalui meu pot face succesiunea atata timp cat ei nu si-au facut nici la ora actuala succesiunea dupa parintii?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 20:47, 15 Mai 2011
Casa si terenul aferent cui au apartinut? (inteleg ca tatal dvs. are calitatea de mostenitor... exista un certificat de mostenitor eliberat de notar?). Despre ce act din 1972 vorbiti? Si ce succesiune vreti sa deschideti? Dupa tatal dvs. ati dezbatut succesiunea? Aveti certificat de mostenitor care va atesta unic mostenitor?
Actul de renuntare (al unchilor dvs.) putea fi revocat in termen de 6 luni de la decesul celui care lasa mostenirea la care se renunta si doar daca nu a fost acceptata de ceilalti succesori in acest interval. Dvs. puteti face succesiunea dupa tata si chiar sa solicitati deschiderea procedurii si pentru bunici, daca aveti actele bunurilor.
Odata ce au renuntat la mostenire in fata notarului, nu mai pot reveni. Prin urmare incercati dezbaterea succesiunii impreuna cu matusa de care spuneati, in fata notarului. Daca nu se prezinta notarul va suspenda dosarul si mergeti in instanta si dezbateti succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt sau nu proprietarul intregului imobil? petje petje Terenul a fost donat de catre strabunici bunicilor care si-au construit casa pe el in 1926 cand s-au casatorit. Intre timp au decedati si strabunicii si ... (vezi toată discuția)
Mostenire nicole852107 nicole852107 buna ziua,vreau sa dezbatem mostenirea dupa tata,in acelasi timp sa iesim si din indviziune cu casa.3/8 sunt ale uni unchi care a decedat in luna martie anul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! vă rog, să mă ajuțai în a descâlci o problemă, ... reliana reliana Bună ziua! Vă rog, să mă ajuțai în a descâlci o problemă, mulțumindu-vă anticipat pentru sprijin. Una dintre rudele mele, vărul meu, a consultat ... (vezi toată discuția)