buna ziua,vreau sa dezbatem mostenirea dupa tata,in acelasi timp sa iesim si din indviziune cu casa.3/8 sunt ale uni unchi care a decedat in luna martie anul curent.la mostenire vine fiica dansului,dar problema este ca nu are certificatul de deces,este la sotia lui.si nu mi-l da.cine trebuie sa se prezinte cu certificatul?ce trebuie sa prezint eu in dosar??de ce trebuie sa-l aduc eu daca nu eu sunt mostenitoarea unchiului??nu trebuie sa faca dovada fiica lui,si asta insemnand ca ea accepta mostenirea?!!!ce trebuie sa fac eu??este suficient doar adresele lor?avocatul mi-a cerut sa aduc certificatul de deces...nu mi se pare normal atat timp cat nu sunt mostenitoare dupa unchiul.imi dati un safat va rog??va multumesc
Nu prea inteleg .... daca se dezbate mostenirea tatalui, ce cauta unchiul sau mostenitorii in aceasta succesiune? De ce are unchiul 3/8 din casa tatalui?
Mostenitorii unchiului sunt fiica acestuia si sotia supravietuitoare, deci ambele vor avea calitate in dosarul de partaj .... si li se poate pune in vedere sa ataseze la dosar certificatul de deces al autorului lor. Dar asta daca, inainte de succesiunea dupa tata mai dezbateti o alta mostenire. La succesiunea tatalui aveti vocatie d-voastra, eventual frati/surori daca mai sunt si sotia supravietuitoare a tatalui daca e in viata.
buna ziua.
eu inteleg ca tatal dvs. si unchiul detineau in coproprietate o casa.
astfel, intrucat amandoi au decedat va trebuie sa se dezbata succesiunea dupa amandoi .
dupa stabilirea cotelor aprti cuvenite succesorilor , se va putea cere si iesirea din indiviziune .
succesiunea se dezbate la notar, dar daca nu exista intelegere intre succesori se poate investi instanta de judecata cu o actiune avand ca obiect partajul succesoral.
dvs. nu aveti deocamdata treaba cu actul de deces al unchiului . acesata problema ii priveste pe succesorii unchiului, nu pe dvs.
initial va trebui sa dezbateti succesiunea dupa tatal dvs.
ulterior veti proceda la iesirea din indiviziune, inde intr-adevar va veti judeca daca este cazul cu succesorii unchiului dvs.
in cadrul acestui proces , sotia supravietuitoare poate fi obligata de instanta sa prezinte certificatul de deces al sotului defunct .
buna ziua casa este mostenire de la parintii tatalui meu si al unchiului.de ce sotia unchiului(a 2-a) este mostenitoare?nu se merge pe linie paternala?va multumesc!
tatal si unchiul au casa de la parintii lor,dobandita prin mostenire.de aceea suntem coopropitari.trebuie citata si sotia unchiului la mostenire??va multumesc.
fiind decedati, sotul dvs. si fratele dansului, va trebui sa se procedeze la dezbaterea succesiunii dupa acestia .
sotia supravietuitoare a unchiului are vocatie succesorala, prin urmare trebuie si dansa sa fie citata .
Succesiune
Lacd
5 frati mostenesc in 1997, dupa moartea parintilor, terenuri agricole, paduri, livezi, casa parinteasca.....Nici pana la aceasta ora nu au impartit bunurile ... (vezi toată discuția)