avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Firma software care mi-a realizat site-ul web si-a ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Firma software care mi-a realizat site-ul web si-a setat propria adresa de email, pe langa a mea, astfel incat toate cererile online ale clientilor noi catre firma mea ajung si la dansii

Buna ziua,

Am nevoie de sfaturi, multumesc anticipat tuturor calor care pot sa ma indrume.

Acum aproximativ 1 an am deschis o firma de traduceri. Am avut nevoie de un site web, asa ca am contractat o firma software care sa se ocupe de realizare site, adrese email, gazduire pe server, intretinere, etc.
Acum cateva zile, am rugat un alt specialist sa verifice daca totul este in regula, daca se poate imbunatati ceva, samd.
Am fost uimita sa aflu ca firma respectiva specializata in software imi "spiona" clientii noi si cererile acestora. Ca sa fiu mai explicita: pe site exista un formular prin care putem fi contactati online de catre orice client nou cu privire la o cerere de traducere, colaborare, orice tine de serviciile prestate de firma mea. Prin acest formular sunt transmise informatii confidentiale (nume, adresa de email, atasamente care contin informatii personale sau confidentiale). Prin acest formular online, firma mea primeste respectiva cerere/comanda direct pe o adresa de email a firmei. Insa cei care se ocupa de site si adrese de email s-au gandit ca pe langa adresa firmei mele, sa o treaca si pe a lor, astfel incat toate cererile de informatii sau comenzile care sunt adresate firmei mele de traduceri sa ajunga si la ei. Situatia este extrem de grava, eu semnand cu toti clientii contracte de confidentialitate. In plus, pe site exista o pagina prin care noi ne angajam sa respectam confidentialitatea tuturor datelor primite. Mie imi suna a furt de date personale si confidentiale, plus abuz de incredere. Evident, nu am habar care ar fi termenul juridic corect sau unde se incadreaza aceasta fapta, asa ca va rog mult sa ma indrumati.

Nu stiu cum sa procedez de acum incolo. Exista o lege care sa reglementeze astfel de situatii? Are sens sa contactez un avocat?

Multumesc!
Iulia
Cel mai recent răspuns: IuliaBM , utilizator 15:26, 5 Decembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult, domnule Vasiloiu Catalin!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctionarea divulgarii parolei adresei de email a firmei persoanelor neautorizate cyan cyan O persoana din cadrul companiei a divulgat parola emailului oficial al firmei unui fost angajat care avea acces la acest email. Dupa plecarea angajatului ... (vezi toată discuția)
Datele de pe un laptop in service, aparute pe internet athosel athosel Buna ziua, Am urmatoarea problema. Sunt web developer, am un laptop care s-a defectat, si fiind in garantie l-am dus la service. In el aveam toate ... (vezi toată discuția)
Ce înseamnă ”prestarea de activități economice la sediul ... R2004GEO R2004GEO Ce înseamnă ”prestarea de activități economice la sediul firmei”? Doresc să-mi deschid o afacere în mediul online, un site de cărți, mai exact, ... (vezi toată discuția)