avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort- locuiesc in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort- locuiesc in strainatate

Buna ziua. Locuiesc in Anglia cu sotul( cetățean leton). Doresc sa divortez. Avem doi copii cu dubla cetatenie( romană/ britanică) . As dori sa ma întorc in țara cu copiii. Soțul nu vrea sa divorțeze pentru nu ar vedea copii des după mutarea in România. Cum sa procedez? Ce drepturi am ?Va mulțumesc
Avand in vedere ca locuiti in Anglia, ar trebui ca divortul sa se consume tot in tara in care locuiti.
Exista si posibilitatea sa divortati in Romania. Competenta in acest caz fiind Judecatoria Sectorului 5 - Bucuresti.
Prin actiunea de divort solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dvs. iar pentru sot un program de vizitare a acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circulatia minorilor cu cetatenie straina cu domiciliul in strainatate iulianativadar iulianativadar mama cu cetatenie dubla (romana /engleza) tatal cetatean englez domiciliul stabil in Anglia copii nascuti in Anglia cu certificat englez, cetatenie engleza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. suntem căsătoriți in canada și dorim sa divorțăm ... ealo ealo Buna ziua. Suntem căsătoriți in Canada și dorim sa divorțăm in România. Ce acte trebuie sa depunem la Tribunal, astfel încât sa putem ... (vezi toată discuția)
Dreptul privind trecerea frontierei fara semnatura celuilalt parinte simplysurprising simplysurprising Va rog sa ma ajutati cu o informatie: parintii unui minore de 7 ani au divortat in 2013. Divortul a fost unul foarte dificil iar obtinerea semnaturii tatalui ... (vezi toată discuția)