avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua. Am nascut in 20.04.2015 si beneficiez de indemnizație de cresterea copilului pana la 2 ani. Am intrat in cic din somaj. Pot si eu beneficia de stimulentul de insertie daca mi-a mai ramas o luna de somaj dupa expirarea cic? Cand ar trebui sa ma intorc la fortele de munca pentru relyarea somajului? Sotul meu lucreaza poate beneficia de acea luna de concediu cum si cand? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 5 Decembrie 2016
1. Nu puteti beneficia de stimulent de insertie decat daca veti realiza venituri supuse impozitului pe venit. Reluarea platii indemnizatiei de somaj nu intra in aceasta categorie.

2. Tatal copilului nu este obligat sa solicite asa ceva .Insa :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua somajul - in cazul dvs. - este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.
In speta, data de 21.03.2017.

- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua somajul - in situatia dvs - este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.
In speta, data de 21.04.2017.

3. Sotul dvs poate solicita oricand intrarea in CCC , daca indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa ma intorc la munca din cic Lucianacic Lucianacic Daca nu doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie, pe ce data ar trebui sa ma intorc la munca? Baietelul meu face 2 ani pe 25 noiembrie iar tatal a depus ... (vezi toată discuția)
Când trebuie sa ma întorc la locul de munca Monica Alexe Monica Alexe Dacă in Septembrie anul viitor copilul meu face 2 ani când ar trebuie sa revin la servici,in condițiile in care sunt mama singura? (vezi toată discuția)
Luna libera tata radunm radunm buna ziua!copilul implineste 2 ani in 08.05.2018,mama va sta acasa pana la aceasta data(nu va cere stimulent de insertie)!tatal isi poate lua o luna de ... (vezi toată discuția)