avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cand trebuie sa ma intorc la munca din CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cand trebuie sa ma intorc la munca din CIC

Daca nu doresc sa beneficiez de stimulentul de insertie, pe ce data ar trebui sa ma intorc la munca? Baietelul meu face 2 ani pe 25 noiembrie iar tatal a depus cererea ca nu va sta acasa in ultima luna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 4 August 2017
Tatal copilului nu este obligat sa solicite asa ceva .Insa :
- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC si refuza sa intre in CCC , atunci durata CCC pentru mama se diminueaza cu o luna de zile, mama revenind la serviciu cu o luna de zile mai devreme.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an si 11 luni.
In speta, 26 octombrie 2017


- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC, atunci durata CCC pentru mama nu se mai diminueaza cu o luna de zile.
Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 2 ani.
In speta, 26 noiembrie 2017
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu creștere copil Arsenia2018 Arsenia2018 Trebuie să te întorci la serviciu cu 60 zile mai devreme de finalizarea celor 2 ani de concediu creștere copil sau inaintea împlinirii vârstei de 2 ani ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie meliandreea meliandreea Buna ziua. Am nascut in 20.04.2015 si beneficiez de indemnizație de cresterea copilului pana la 2 ani. Am intrat in cic din somaj. Pot si eu beneficia de ... (vezi toată discuția)
Schimbare loc de muncă la sfârșitul ccc: cum trebuie să procedez? MoniKa Constantin MoniKa Constantin Buna ziua, sunt o mamica in concediu de crestere al copilului pana la implinirea varstei de 2 ani si doresc sa imi schimb locul de munca atunci cand mi se ... (vezi toată discuția)