avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Executare silita pentru neplata facturilor la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Executare silita pentru neplata facturilor la utilitati direct prin executor

Buna ziua,

Daca eu ca asociatie de proprietari sunt executat silit direct prin executor pentru neplata facturilor la utilitati, pot sa ma indrept spre propietarii care sunt rauplatnici si sa ii execut in acelasi mod?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniel4x4 , utilizator 22:16, 6 Decembrie 2016
Nu puteti, lista de plata nu este titlu executoriu. Lista de plata nu contine numai contravaloarea utilitatilor de apa, energie, gaz, caldura.
Asociatia nu este furnizor/operator de utilitati.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2016
cyan, moderator
Poate nu m-am exprimat corect. Ideea era ca si eu la randul meu ca reprezentant al asociatiei sa ii execut pe cei rauplatnici doar pentru facturile la utilitati: apa, electrica, salubritate. Se poate?n
Ce spune legea? Factura emisă pentru serviciile de utilități publice constituie titlu executoriu.
Cine emite factura? Furnizorul de utilitati. Cine poate cere executarea silita? Furnizorul de utilitati. Asociatia de proprietari este furnizor de utilitati? Nu! Asociatia doar repartizeaza costurile utilitatilor si incaseaza.
Problema apare cand furnizorul solicita executarea a clientului (asociatia de proprietari) si ii blocheaza contul. Caz in care asociatia este blocata total.
Fix acelasi subiect a fost discutat in urma cu cateva zile :
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu furnizorii... pandatao pandatao Buna ziua! As vrea sa stiu daca este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa aiba contract/conventie cu furnizorii de energie electrica,de ... (vezi toată discuția)
Facturarea individuală a consumurilor de apă în apartamente popescuemi popescuemi Bună ziua! Locuiesc intr-un apartament cu sotul meu. Avem apometre, dar cei de la asociatie vor sa faca facturare individuala la apă ca la gaz, adică să ... (vezi toată discuția)
Recuperarea creantelor de la asociatiile de proprietari Romică Stoica Romică Stoica Cine ma poate ajuta cu un sfat, o ideie. Cum pot sa execut o asociatie de proprietari care nu vrea sa-si achite debitele.#-o#-o:(( (vezi toată discuția)