avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatii in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatii in caz de divort

Buna seara,

1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate cazurile?
2. Daca divortul este de comun acord, se poate da termen imediat pentru judecare?
3. In cazul in care, la primul termen, unul dintre soti nu se prezinta, se judeca procesul sau se amana din nou ? Si daca se amana si el iarasi nu se prezinta, cat poate fi intarziat divortul?

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:39, 7 Septembrie 2009
termenul depinde de instanta in general este de o luna.dacaq reclamantul nu se prezinta actiunea se respinge. daca partile sunt de acord si nu sunt copii minori in cauza se termina la primul termem
Expunerea colegei carmen ,acopera raspunsurile titularului topicului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune divort INFORMAT INFORMAT Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort ... (vezi toată discuția)
Divortul nelutu01 nelutu01 buna seara! am si eu o nelamurire, din casatorie rezulta un minor de 11 ani, divortul poate fi de comun acord? se audiaza si minorul la proces? (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)