avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CNP
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CNP

Cetatean roman, nascut in Republica Moldova, cu domiciliul in Bucuresti, sector 3. Cartea de identitate a expirat in ianuarie 2016. In certificatul de nastere transcris lipseste CNP-ul.
Pentru reinnoirea pasaportului electronic cu alt domiciliu decit cel precedent (in strainatate), voi avea nevoie de atribuirea CNP-ului in certificatul de nastere? Sau e acelasi...din cartea de identitate. Cine imi poate spune? A avut cineva un caz similar?
Cel mai recent răspuns: Tanika79 , utilizator 18:31, 5 Decembrie 2016
CNP-ul dvs. este cel din actul de identitate romanesc.
Este obligatoriu deplasarea la Bucuresti pentru scrierea CNP-lui in certificatul de nastere transcris? Sau nu..La depunerea documentului pentru reinnoirea pasaportului romanesc cu domiciliul in strainatate, mi se retrage cartea de identitate romaneasca. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Tatiana
Mergeti la serviciul de stare civila de la locul de domiciliu si rugati-le pe d-ne sa va scrie CNP-ul. Sa nu va apucati sa scrieti dvs. ca nu e legal.
Va multumesc enooooooooooooorm de mult!!!! Pentru raspuns si pentru rapiditate!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal.. xiusha xiusha in certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal..Sunt cetateanca a Republicii Moldova,si sotul nu are cetatenie romina si in cetificatu de casatorie ... (vezi toată discuția)
Repatrierea unui cetatean roman const_be const_be Un basarabean a depus juramantul de credinta si a obtinut un certificat care-i atesta cetatenia romana, cu mentinerea domiciliului in strainatate( R. Moldova). ... (vezi toată discuția)
Obtinere cnp in strainatate ruxyradu ruxyradu Buna ziua, cum poate recupera o persoana cu cetatenie romana si americana CNP-ul daca nu mai are pasaportul sau cartea de identitate romaneasca si locuieste ... (vezi toată discuția)