avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Daca un absolvent de liceu depune actele de somaj dupa 3 luni de la absolvire, exista riscul sa nu mai beneficiezi de somaj?
(Asta am patit eu, m-am dus in luna octombrie sa depun actele si mi s-a spus ca am venit prea tarziu.)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:16, 6 Decembrie 2016
"Potrivit art. 8 alin. 1 şi 2 din norme, se consideră că absolvenţii n-au reuşit sau n-au putut să se angajeze DACĂ FAC DOVADA că în perioada de 60 de zile de la absolvire s-au înregistrat la agenţiile teritoriale sau la alţi furnizori.

Aşadar, dacă solicitantul NU poate dovedi înregistrarea în perioada de 60 de zile de la absolvire, n-are cum să primească indemnizaţia de şomaj. Termenul de decădere din drepturi de 12 luni este valabil DOAR dacă absolventul respectă prevederile şi se înregistrează în cele 60 de zile de la absolvire.

Articolul 8 din norme:

"(1) Persoanele prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. a) din lege se consideră că nu au reuşit sau nu au putut să se încadreze în muncă dacă fac dovada că în perioada de 60 de zile de la data absolvirii s-au înregistrat la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă judeţene sau a municipiului Bucureşti ori la alţi furnizori de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, acreditaţi în condiţiile legii sau care nu se supun potrivit legii condiţiei de acreditare, în vederea medierii pentru încadrare în muncă.

(2) Dovada înregistrării la furnizorii de servicii specializate pentru stimularea ocupării forţei de muncă, prevăzuţi la alin. (1), se face cu o adeverinţă eliberată de furnizori, prin care se certifică data înregistrării persoanei în evidenţele proprii." "
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj roxanik18 roxanik18 imi puteti spune va rog daca pentru indemnzatia de somaj pentru absolventi te poti inscrie doar intr-un termen de 60 zile sau poti si dupa. (vezi toată discuția)
Somaj absolventi Goanga88 Goanga88 Daca au expirat cele 60 de zile de la absolvirea facultatii, fara ca dosarul de somaj sa fie depus, ce se intampla? Nu mai beneficiez de somaj deloc? Va ... (vezi toată discuția)
ºomaj gavrilutnicolaie gavrilutnicolaie am terminat facultatea de drept anul acesta. Nu mi-am găsit loc de muncă dar nu m-am înscris nici la şomaj. A trecut perioada de 2 luni de la terminarea ... (vezi toată discuția)